ne, taninai veikia labiau gleivines, ne mėsas. Bet aš spėju, kad pats kumpis jais apdorojamas, kaip konservantais "shimtas kinieciu" wrote in message news:kgto19$k2e$1@trimpas.omnitel.net... o tai kai keuliena prisivalgo augalu tai gal ir taninu prisivalgo? ;) "RaR" wrote in message news:kgsvd8$vnf$1@trimpas.omnitel.net... > (liaudiškai tariant) daugiau geležies. Dėl vytinto kumpio tiksliai > nežinau, bet labai gali būti, kad ji ten koncentruota. Didesnė > koncentracija nebūtinai reiškia, kad bus daugiau įsisavinama, o netgi > atvirkščiai. Antra vertus, jo skonyje jaučiasi taninai, o jie geležies > įsisavinimą blokuoja, kaip ir koks pienas, kava ir arbata. Tad, iš esmės WTF?? Iki šiol mokslas neabejojo, kad taninai sintetinami tik augaluose.