nieko neatsisakiau, išskyrus sviestą, svogūnus, gėrimus su burbuliukais ir ....ėėė... pamiršau :) Žodžiu, gastrologas Kesminas, nustatęs opą, taip patarė. Taip pat patarė daugiau vartoti termiškai apdoroto maisto, riboti neapdorotą ląstelieną. Valgyti bent 2 kartus per dieną, gerti pakankamai šiltų skysčių (ne karštų). Kadangi buvau tada studentė, o vakarais dirbau, tai nebuvo labai paprasta. Jokių ten tyrelių ir 5-6 kartų per dieną :) Nuo to padėtis labai pagerėjo, bet baigus mokslus ir suvaldžius stresą baigėsi visi skrandžio skausmai savaime. Tai buvo prieš kokių 17 metų, tada dar bakterija nebuvo žinoma. Prieš 3 metus darė gastroskopiją, gydytojas nė žymės buvusios opos nerado. Taigi, kažkiek mitybą susitvarkyti reikia, bet iš proto kraustytis dėl to tikrai ne :) "domo" <rimask@yahoo.com> wrote in message news:h063hd$s6j$1@trimpas.omnitel.net... > Cia pazystamui problema - nustate skrandzio opa. Ka jam valgyti, ko ne, > gal kur pasiskaityti galima (kazin kaip angliskai tas dalykas). > > Radau is Interneto platumu: > > tai ir gerk ryte tabelte ir vakare tablete. omeprozolis skrandzio > rugstinguma mazina, tai labai gerai, gydant opas. Na, ir maista derink - > 5 -6 kartai per diena mazos porcijos, bulku visokiu, saldumynu, rukytu > desru, astraus, suraus ir pan. atsisakyk is karto. sriubos, darzoves, > tyreles visokias naudok. patarimas, mesk visus darbus, grisk i tevyne ir > pasigydyk. nes tokie dalykai oi kaip progresuoja ir randa palieka visam > gyvenimui, kuris atsinaujina su vis didesniais skausmais. >