Audrius rašė: >> suspenduojami ir maisto negadina. Panašiai pasakytina apie >> (bio)cheminių reakcijų greitį ir mastą (jos efektyviai >> pristabdomos). > > Pristabdomos ............ na turbūt kuo šalčiau, tuo labiau > pristabdomos. Gal nori paeksperimentuoti ir palaikyti mėsą pusmetį > prie -5 ir prie -30? Tada išsivirti ir ......... na pats turbūt > supranti? Suprantu, kad geriau pirkti šviežią mėsą, nei laikyti pusmetį ir virtis gurmaniškus patiekalaus. Net, kai kameroje -30°C. Taip pat suprantu, kad visi šaldikliai sušaldo daugmaž iki panašaus, minimalaus minuso (-18-20°C), todėl mėsos prie minus penkių šaldiklyje laikyti neteks. O skirtumas tarp -25°C ir -35°C, spėčiau, yra nepalyginamai subtilesnis, nei pusmečio senumo mėsos, ištrauktos iš -5°C ir -30°C, skonio skirtumai.