Viena maisto gamykla užsiimanti žuvim savo dideli įeinamą šaldytuvą laiko ties -40-42. Čia kelioms dienoms, kol tie produktai pakraunami į furas ir išvažinėja po maksimas.. "rl" <ask@me.for> wrote in message news:k5ecos$hlu$1@trimpas.omnitel.net... > Siaip tai yra tiesiogine priklausomybe tarp saldiklio temperaturos ir > laikymo trukmes. > > Kad ir <http://www.fao.org/docrep/004/T0098E/T0098E02.htm>, TABLE 2. > > Labai aiskiai matosi, kiek menesiu mesa galima laikyti prie -18C, kiek > prie -25C ir kiek prie -30C. > > Ir cia ne vienintelis saltinis, maciau berods net panasia lentele > saldytuvo naudojimo instrukcijoje. > > On 2012.10.14 12:14, Audrius wrote: >> > Idomi mintis. Galima butu isgirst jos pagrindima? >> >> Na aš ne teoretikas, o ir su mokslais sunku, tačiau praktiškai esu tai >> įsitikines. Na greit permetus inetą, nelabai ką teradau, na gal tik tokį >> sakinį: >> __________________________________ >> Produktai dažniausiai šaldomi 25–30 laipsnių šaltyje, o laikomi esant >> 18–25 laipsnių šalčiui. Kuo greičiau užšaldoma, tuo mažiau nukenčia >> skonis: susidaro mažesni ledo kristaliukai ląstelėse, jos mažiau >> suardomos. >> >> >