Siaip tai yra tiesiogine priklausomybe tarp saldiklio temperaturos ir laikymo trukmes. Kad ir <http://www.fao.org/docrep/004/T0098E/T0098E02.htm>, TABLE 2. Labai aiskiai matosi, kiek menesiu mesa galima laikyti prie -18C, kiek prie -25C ir kiek prie -30C. Ir cia ne vienintelis saltinis, maciau berods net panasia lentele saldytuvo naudojimo instrukcijoje. On 2012.10.14 12:14, Audrius wrote: > > Idomi mintis. Galima butu isgirst jos pagrindima? > > Na aš ne teoretikas, o ir su mokslais sunku, tačiau praktiškai esu tai įsitikines. Na greit permetus inetą, nelabai ką teradau, na gal tik tokį sakinį: > __________________________________ > Produktai dažniausiai šaldomi 25–30 laipsnių šaltyje, o laikomi esant 18–25 laipsnių šalčiui. Kuo greičiau užšaldoma, tuo mažiau nukenčia skonis: susidaro mažesni ledo kristaliukai ląstelėse, jos mažiau suardomos. > >