dazniau kuriu ta zidini ir asmeniskai mixuoju va tokiu kaip dabar oru, briketai nelabai gerai, nes kaitra ju didele ir labai greit pasoka kambario temperatura, o zidinio esme pats degimo procesas (nu bent jau man), tai geriau malkos; panasiai galioja ir didziaja laiko ziemos ziema kai jau extreme uz lango kartais pasikuri jau ir su uzslepta mintim pataupyt ant duju, tai briketu procentas padideja; nors del tos ekonomijos dar cia galetume diskutuot, nes zidinio realus efektyvumas kokia 50proc:), bet yra nepakeiciami, kai grizes po keliu dienu ir rades name temperatura 16-17laipsniu, reikia greit pakelti iki konfortinio20; su grindiuniu uzsipi... um nemanau, kad cia kaina esminis dalykas (tuo labiau jei perki uz 200lt/m3, tai jos netgi turbut iseina brangiau nei briketais, mokant uz tona 420 ar kiek ten (susikoperavus su pazistamais, kam briketai pagrindinis kuras), nes, mano supratimu, zidinio paskirtis yra alternatyva sildymui (pvz uzsilenkia duju katilas - kiek atsimenu pas tave dujos) + konforto funkcija malkos man dega "graziau", bet cia jau skonio reikalas "eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message news:l2hgfs$1l9$1@trimpas.omnitel.net... > kadangi statybiniai likučiai sukūrenti, euromalkų liko paskutinė 1m3 > paletė, tai mąstau ką imti ždininio pakūrenimui (kūrenamas tikrai retai, > per sezoną max 1m3 malkų). > > skaičius imkim tokius, kad 1m3 beržo su atvežimu gaunasi 150Lt arba 200Lt > džiovintas. > briketai 5-6Lt/10kg pakelis. briketų kaloringumas kaip ir aiškus, > ~4000kcal 1 kg. > > kaip sužinoti 1m3 beržo kaloringumą? ar stipriai permokama su tais > briketais? kas dar su jais blogai? kaminas greičiau kemšasi ir pan?