dėl uždegimo žmonai tai irgi pliusas, nes dabar laukdavo kol aš grįšiu ir kurdavau tik aš. jei senai kūreni briketais, gal patarsi į kokios firmos geriau žiūrėti? man tie pailgi geriau kažkaip atrodo, nei plytos. "tds@home" wrote in message news:l2iutg$q1f$1@trimpas.omnitel.net... Su briketais minusas - brangiau. Kurenu zidini jau sesta sezona, tik briketais - nereikia dziovinti, supakuota patogiai (maisiukai), neprisiukslina kambario, net zmona gali atsinesti ir pasikurti :) Taip pat lieka labai mazai pelenu (nu cia nuo konkreciu briketu priklauso). "eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message news:l2hgfs$1l9$1@trimpas.omnitel.net... > kadangi statybiniai likučiai sukūrenti, euromalkų liko paskutinė 1m3 > paletė, tai mąstau ką imti ždininio pakūrenimui (kūrenamas tikrai retai, > per sezoną max 1m3 malkų). > > skaičius imkim tokius, kad 1m3 beržo su atvežimu gaunasi 150Lt arba 200Lt > džiovintas. > briketai 5-6Lt/10kg pakelis. briketų kaloringumas kaip ir aiškus, > ~4000kcal 1 kg. > > kaip sužinoti 1m3 beržo kaloringumą? ar stipriai permokama su tais > briketais? kas dar su jais blogai? kaminas greičiau kemšasi ir pan?