Tema: Re: židiniui malkos ar briketai?
Autorius: eimaz
Data: 2013-10-03 20:01:46
dėl uždegimo žmonai tai irgi pliusas, nes dabar laukdavo kol aš grįšiu ir 
kurdavau tik aš.
jei senai kūreni briketais, gal patarsi į kokios firmos geriau žiūrėti? man 
tie pailgi geriau kažkaip atrodo, nei plytos.

"tds@home"  wrote in message news:l2iutg$q1f$1@trimpas.omnitel.net...

Su briketais minusas - brangiau. Kurenu zidini jau sesta sezona, tik
briketais - nereikia dziovinti, supakuota patogiai (maisiukai),
neprisiukslina kambario, net zmona gali atsinesti ir pasikurti :) Taip pat
lieka labai mazai pelenu (nu cia nuo konkreciu briketu priklauso).

"eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message
news:l2hgfs$1l9$1@trimpas.omnitel.net...
> kadangi statybiniai likučiai sukūrenti, euromalkų liko paskutinė 1m3 
> paletė, tai mąstau ką imti ždininio pakūrenimui (kūrenamas tikrai retai, 
> per sezoną max 1m3 malkų).
>
> skaičius imkim tokius, kad 1m3 beržo su atvežimu gaunasi 150Lt arba 200Lt 
> džiovintas.
> briketai 5-6Lt/10kg pakelis. briketų kaloringumas kaip ir aiškus, 
> ~4000kcal 1 kg.
>
> kaip sužinoti 1m3 beržo kaloringumą? ar stipriai permokama su tais 
> briketais? kas dar su jais blogai? kaminas greičiau kemšasi ir pan?