Tema: Re: židiniui malkos ar briketai?
Autorius: tds@home
Data: 2013-10-04 08:28:36
Reikia konkretu gamintoja issirinkt, ir ji myleti ir gerbti :) Mes kurenam 
sesta sezona, tai tik pries tris metus berods atradom tinkama gamintoja, 
kurio kokybe mus tenkina.. Kaimynas pernai sezono gale pirko is 
sss/ermitazo/moki-vezi, tai keikesi per visus galus - sake nieko gero, 
subyra is karto i pjuvenu kalna, nedega ir pan.
Tie pailgi irgi skirtingi buna - salto ir karsto spaudimo. Karsto spaudimo 
tamsai rudi, beveik juodi yra geresni nei salto spaudimo - daugiau kaitros, 
bet brangesni.
Beje, kiek girdejau nelabai geri yra baltarusiski briketai - su daug 
priemaisu, siuksliu ir su labai mazai kaitros.
Dar vienas briketu minusas kurenant jais zidini - greiciau stiklas apsinesa 
:)

"eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message 
news:l2k7tp$5lf$1@trimpas.omnitel.net...
> dėl uždegimo žmonai tai irgi pliusas, nes dabar laukdavo kol aš grįšiu ir 
> kurdavau tik aš.
> jei senai kūreni briketais, gal patarsi į kokios firmos geriau žiūrėti? 
> man tie pailgi geriau kažkaip atrodo, nei plytos.
>
> "tds@home"  wrote in message news:l2iutg$q1f$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Su briketais minusas - brangiau. Kurenu zidini jau sesta sezona, tik
> briketais - nereikia dziovinti, supakuota patogiai (maisiukai),
> neprisiukslina kambario, net zmona gali atsinesti ir pasikurti :) Taip pat
> lieka labai mazai pelenu (nu cia nuo konkreciu briketu priklauso).
>
> "eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message
> news:l2hgfs$1l9$1@trimpas.omnitel.net...
>> kadangi statybiniai likučiai sukūrenti, euromalkų liko paskutinė 1m3 
>> paletė, tai mąstau ką imti ždininio pakūrenimui (kūrenamas tikrai retai, 
>> per sezoną max 1m3 malkų).
>>
>> skaičius imkim tokius, kad 1m3 beržo su atvežimu gaunasi 150Lt arba 200Lt 
>> džiovintas.
>> briketai 5-6Lt/10kg pakelis. briketų kaloringumas kaip ir aiškus, 
>> ~4000kcal 1 kg.
>>
>> kaip sužinoti 1m3 beržo kaloringumą? ar stipriai permokama su tais 
>> briketais? kas dar su jais blogai? kaminas greičiau kemšasi ir pan?
>