Reikia konkretu gamintoja issirinkt, ir ji myleti ir gerbti :) Mes kurenam sesta sezona, tai tik pries tris metus berods atradom tinkama gamintoja, kurio kokybe mus tenkina.. Kaimynas pernai sezono gale pirko is sss/ermitazo/moki-vezi, tai keikesi per visus galus - sake nieko gero, subyra is karto i pjuvenu kalna, nedega ir pan. Tie pailgi irgi skirtingi buna - salto ir karsto spaudimo. Karsto spaudimo tamsai rudi, beveik juodi yra geresni nei salto spaudimo - daugiau kaitros, bet brangesni. Beje, kiek girdejau nelabai geri yra baltarusiski briketai - su daug priemaisu, siuksliu ir su labai mazai kaitros. Dar vienas briketu minusas kurenant jais zidini - greiciau stiklas apsinesa :) "eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message news:l2k7tp$5lf$1@trimpas.omnitel.net... > dėl uždegimo žmonai tai irgi pliusas, nes dabar laukdavo kol aš grįšiu ir > kurdavau tik aš. > jei senai kūreni briketais, gal patarsi į kokios firmos geriau žiūrėti? > man tie pailgi geriau kažkaip atrodo, nei plytos. > > "tds@home" wrote in message news:l2iutg$q1f$1@trimpas.omnitel.net... > > Su briketais minusas - brangiau. Kurenu zidini jau sesta sezona, tik > briketais - nereikia dziovinti, supakuota patogiai (maisiukai), > neprisiukslina kambario, net zmona gali atsinesti ir pasikurti :) Taip pat > lieka labai mazai pelenu (nu cia nuo konkreciu briketu priklauso). > > "eimaz" <eimaz@nomail.lt> wrote in message > news:l2hgfs$1l9$1@trimpas.omnitel.net... >> kadangi statybiniai likučiai sukūrenti, euromalkų liko paskutinė 1m3 >> paletė, tai mąstau ką imti ždininio pakūrenimui (kūrenamas tikrai retai, >> per sezoną max 1m3 malkų). >> >> skaičius imkim tokius, kad 1m3 beržo su atvežimu gaunasi 150Lt arba 200Lt >> džiovintas. >> briketai 5-6Lt/10kg pakelis. briketų kaloringumas kaip ir aiškus, >> ~4000kcal 1 kg. >> >> kaip sužinoti 1m3 beržo kaloringumą? ar stipriai permokama su tais >> briketais? kas dar su jais blogai? kaminas greičiau kemšasi ir pan? >