Tema: Re: būdos apšiltinimas
Autorius: Nevkurse
Data: 2016-02-23 14:45:34
Gerus metus vartojam tik naminius kiausinius, tai man skirtumas toks, kad 
naminiai virti kiausiniai neturi jokio kvapo, tik kiausinio. Pirktiniai - 
smirdi. Nei tai vaistais, nei tai dar kuo, bet smirdi. Kol paciam nepasake, 
net demesio nekreipdavau, bet kai viena kart palyginau sviezia namini su ka 
tik pirktu is prades, nu nafig - nebegaliu pirktiniu valgyt :) O kepiniuose, 
tai uzteko zmonai blynus su naminiais kiausiniais iskept, pirmas klausmas 
vaiku buvo - o kodel jie tokie geltoni? :)
2 bzik - geros ventiliacijos tik nepamirsk irengt, nu ir apsaugot nuo 
kiauniu ir ziurkiu.

"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:nahfsu$4lg$1@trimpas.omnitel.net...
> 2016-02-23 13:17, bzik rašė:
>> ne, užduotis padaryt mažą šiuolaikišką vištinyką iki 10 paukščių.
>> Kadangi tam skirtų patalpų nėra, daromas atskiras namukas. Apie kosminę
>> kiaušinių savikainą nediskutuojama :)
>
> Kaip vartojantis tiek "naminius", tiek fabrikinius kiaušinius pavardinsu + 
> ir - :
>
> Naminiai kiaušai:
> + skonis
> + fengšui
> + visi skirtingo dydžio ir formos
> - visi skirtingo dydžio ir formos
> - trynio spalva belekokia
> - nešvarūs, laimė fairy gerai nuima visokius kakalus
> - sunkiau sukontroliuot tinkamumo vartojimui datą
>
> Fabrikiniai kiaušiniai (kalbu apie visokius brangesnius, ne optima 
> linija):
> + visi vienodo dydžio ir formos
> + švarūs
> + tryniai vienodai gražiai geltoni
> + lengva sekti tinkamumo vartoti datą
> - visi vienodo dydžio ir formos
> - nefengšui
> - skonis mažiau išreikštas
>
> Trumpai kalbant - fabrikinių tikrai nenuvertinu, ypač jei į visokius 
> kepinius, ar kokiems dekoratyviems užkandžiams ir t.t. Bet jei pačiam 
> valgyti virtą ar keptą, tai naminiai rulz.
>
>