Tema: Re: Lėtaeigės sulčiaspaudės
Autorius: Paul_
Data: 2016-09-29 10:55:06
Mes patenkinti lėtaeige.
Teisūs bus tie, kurie sakys, kad geriau valgyti sveikus vaisius ir daržoves.
Tačiau su tokia ar panašia sulčiaspaude prasiplečia spektras.
Pvz:
- galima sunaudoti peraugusius agurkus. Tinka maišyti su tais pačiais 
obuoliais.
- nauji bandymai su burokėliais, kurie, galbūt, barščiuose jau nusibodo
- rudenį moliūgų jau neišmetam. Savo suvartojam, iš tėvų paimam ir dar 
kaimynų priglaudžiam.
- iš obuolių išspaudų yra kas moka padaryti obuolių sūrį (mes nebandėm). Ir 
šiaip išradingesni panaudoja išspaudas kepiniams. Čia, kaip rašė veikimo 
principe vienas didesnių skirtumų nuo greitaeigės.

Na ir palazdavoti nepraleidžiam progos kokius nors draugus žaliavalgius:
"Atvažiuokit į svečius - jau ir pas mus yra ko pasistiprint. Išspausim 
garšvų, žirnių, gal dar kokią dilgėlę.." :)

Tas minusas, kad reikia plaut, tai išmandrėjimo reikalas. Priprasit.
Vaikams, pvz atrakcija mum, tėvam, paruošt kokį nors gėrimą.
Na ir dėl vietinių žaliankų sezoniškumo šiek tiek sezoniškas daiktas. Vasarą 
tikrai dažniau cielas uogas valgydavom.


"Aras"  wrote in message news:nsgcib$i4l$1@trimpas.omnitel.net...

Ar galite paprastai išaiškinti, kuo skiriasi lėtaeigė sulčiaspaudė nuo 
įprastos? Kame ten stebuklai?
Ir gal kas naudojate? Modelis, pliusai/minusai (kaina).
Dėkui iš anksto.