Tema: Re: Lietuviskos vynuoges
Autorius: Vaicekausks
Data: 2017-10-25 08:55:55
Jei tikros Lietuviškos kaimietiškos vynuoges, uvas vicus vulgaris ( gal teisingai parašiau :) ), tai jas reikia skinti po gerų šalnų, tada jos tampa saldžios ir skanios ( bent pas mus tokia veisle). Tik ta stora odele ir uogos dydis... :(  Ir geriausias panaudojimas yra vynas. Galima ir sultis arba kompota. Dar skaniai sueina i kaljana sultis pilt. Bet jei moki gaminti vyna (ne kairios abi rankos) ir esi DIY megejas  visai skanus tas vynas gaunasi, aišku jei esi koks iniciatyvus pasikeles gurmanas iš sostines (užmiršes kad iš kokio Pasvalio rajono kiles) tai tada viskas šamarliakai.... neverta prasidet... 

On Wed, 25 Oct 2017 07:47:04 +0300
Linas Petkevičius <linasNONONO@lekiam.lt> wrote:

> Vaikstinedamas po nesenai uzvaldytas valdas vakar pastebejau va toki derliu. 
> Skonis saldziai rugstus - daug nesuvalgysi, bet ganetinai skanios. Kiekis, 
> kokie 2-3 kibirai. Klausimas - ka daryti? Pirmiausia - ar privaloma, jas 
> nurinkti? Speju palikti puti nelabai sveika nei uogoms, nei pastatui, nei 
> aplinkai salia. Bet jeigu nurinksiu - norisi uz darba kazkokio rezultato. 
> Vyno negaminsiu - šamarlakas vistiek gausis, o aš save myliu. Razinoms kiek 
> zinau irgi specialios veisles naudojamos, o ir pisliavos speju daug. 
> Sultys - pravaryt per sulciaspaude ir i saldytuva uzteks? Uzsaldyt turbut 
> nelabai gausis, nebent yra kazkoks man nezinomas budas. Kokie dar variantai? 


--