On 2017-12-18 17:33, fenix@h wrote: > ilgai > islaikytas viskis buna stipresnio skonio, bet ypac svelnus Išlaikytas įgauna skonio vientisumo, kai nepajusi, jog skonis sau, alkoholis sau, spalvos sodrumo, dėl ilgo išlaikymo bačkose, ir kas svarbiausia, jame jau būna ne tik skonis, bet ir poskonis. Švelnumas, tai toks, by design reikalas. Kai kurie viskiai jau sukurti tam, kad nebūtų švelnūs. Geri išlaikyti viskiai dažnai pribloškia savo skoniu pačiais pirmais gurkšniais ir po to lėtai ragaujant vieną porciją ar dvi. Jei tu ji dubasinsi kaip pigų viskį ar degtinę, po trečio stiklo jau ypatingo efekto nejausi, nebent specialiai susikoncentravęs stengsiesi. Bus malonu ir tiek. Tad, esant ribotiems resursams, geriau brangius viskius degustuoti po stiklą ar du į vakarą, o lietuviškai "šventę švęst" lupant kažką pigesnio. Taip pat būna aštresni viskiai, pvz. dūminiai, kurie veikia šiek tiek kitaip, t.y. pirmieji gurkšniai gali pasirodyti labai aštrūs, bet geriant antrą ar trečią stiklą tu pradėsi jausti įvairius skonio ir poskonio niuansus, net labai malonų saldumą liekantį burnoje, nors iki tol tau jis atrodė absoliučiai sausas, brutalus ir atsiduodantis dūmais. Tiems kas tuo nesidomi, neragavo, nedegustavo, savo skonio nelavino, aš iš viso nesiūlyčiau reikšti savo nuomonės aiškinant, jog "nieko ten nėra, viskas melas, geriama tik dėl alkoholio", nes norint nuomonę turėti, reikia tuo dalyku domėtis. Kaip aš nedrįsčiau aiškinti austrių mėgėjų forume, jog visos jos šūdas ir kažkokie gyvi snargliai, nes aš asmeniškai jų nevalgau ir nesuprantu kame ten malonumas, taip geriau ir kitiems nebandyti aiškinti savo supratimą apie tai, apie ką jie supratimo neturi.