tau dar stowi? On Mon, 18 Dec 2017 19:11:57 +0200, Bronco wrote: > On 2017-12-18 17:33, fenix@h wrote: >> ilgai >> islaikytas viskis buna stipresnio skonio, bet ypac svelnus > > > Išlaikytas įgauna skonio vientisumo, kai nepajusi, jog skonis sau, > alkoholis sau, spalvos sodrumo, dėl ilgo išlaikymo bačkose, ir kas > svarbiausia, jame jau būna ne tik skonis, bet ir poskonis. Švelnumas, > tai toks, by design reikalas. Kai kurie viskiai jau sukurti tam, kad > nebūtų švelnūs. > > Geri išlaikyti viskiai dažnai pribloškia savo skoniu pačiais pirmais > gurkšniais ir po to lėtai ragaujant vieną porciją ar dvi. Jei tu ji > dubasinsi kaip pigų viskį ar degtinę, po trečio stiklo jau ypatingo > efekto nejausi, nebent specialiai susikoncentravęs stengsiesi. Bus > malonu ir tiek. Tad, esant ribotiems resursams, geriau brangius viskius > degustuoti po stiklą ar du į vakarą, o lietuviškai "šventę švęst" lupant > kažką pigesnio. > > Taip pat būna aštresni viskiai, pvz. dūminiai, kurie veikia šiek tiek > kitaip, t.y. pirmieji gurkšniai gali pasirodyti labai aštrūs, bet > geriant antrą ar trečią stiklą tu pradėsi jausti įvairius skonio ir > poskonio niuansus, net labai malonų saldumą liekantį burnoje, nors iki > tol tau jis atrodė absoliučiai sausas, brutalus ir atsiduodantis dūmais. > > Tiems kas tuo nesidomi, neragavo, nedegustavo, savo skonio nelavino, aš > iš viso nesiūlyčiau reikšti savo nuomonės aiškinant, jog "nieko ten > nėra, viskas melas, geriama tik dėl alkoholio", nes norint nuomonę > turėti, reikia tuo dalyku domėtis. > > Kaip aš nedrįsčiau aiškinti austrių mėgėjų forume, jog visos jos šūdas > ir kažkokie gyvi snargliai, nes aš asmeniškai jų nevalgau ir nesuprantu > kame ten malonumas, taip geriau ir kitiems nebandyti aiškinti savo > supratimą apie tai, apie ką jie supratimo neturi.