tamsta klystate, tai vadinama - "pierrade" (pierre - akmuo) yra dar "charbonade" - puodas su anglimis (charbon - anglis) su grotelemis yra "fondu bourguignon" - puode su taukais kepami ant shakuchiu pasmeigti mesos gabaliukai "fondiu chinoise" (kinietiskas mesos fondiu) vietoj tauku sultinys visa ta mesa valgoma su ivairiais padazais be to mesa buna ivairi jautiena, kiauliena, eriena, vershiena, vishtiena, kalakutiena, antiena, teko ragauti strutienos ir kengurienos o raclette yra raklete - lydomas suris ... ir raklete aparatas su padekliukais yra vienas is primityviausiu .. tikras raklete aparatas yra kai lydoma puse surio Raclette valgomas su bulvemis, konservuotais agurkeliais, svoguneliais, grybukais ir kaip priedas valgoma dziovinta mesa, bet tikrai nekepta Dabar labai populiareja raclette ish ozkos surio na o surio fondiu tai manau zinot "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message news:hhg90r$m1g$1@trimpas.omnitel.net... > On 2009.12.30 13:45, yolacka wrote: >> >> >> Vakarienei (zmonems) buvo kepamos ivairios mesytes ant akmens plokstes. > > Pokalbio palaikymui, pasakysiu, jog tas įrenginys su akmens plokšte > vadinamas rakletinė, o kepinukai - rakletais. Pabaigoje užpilamas > specialus rakletinis sūris, kuris išlydomas specialiose lopetėlėse, > pakišamomis po ta akmenine plokšte ;) Populiaru kai kuriuose Prancūzijos > regionuose šaltuoju metu laiku ;) > > > pvz.: > >