"Exx" <chaosochartija@gmail.com> wrote in message news:ltkakv$plh$1@trimpas.omnitel.net... >o sita matete? :) cia tai geras, paskaitykite > > http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/brangiausi-lietuvos-grybai-kaina-gali-siekti-1000-litu.d?id=65661960 > > siaip tai skonio reikalas, bet mano senoliai visada sake, kad baravykus marinuoti > gali tik nieko apie tai nenutuokiantys zmones, nes jie vertingesni (maistingumo > prasme) tik dziovinti. Skonio prasme taip pat marinuoti jie tampa kaip ir visi kiti > eiliniai grybai, praktiskai neskirsi valgydamas kur koks, o dziovinti galima tik > baravykus, nes kiti arba juoduoja, praranda skoni, kiti pusta. > taip , dziovinti baravykai skaniausi, vienareiksmiskai bet dziovimti paberziai, raudonikiai sriuboje irgi skanu.Taip pat ir gaminant padazus. kas del konservuotu - del skonio nesigincysiu, valgau nuo mazens, ir man labai skanu.Seima visa juos megsta, ir draugai/gimines jau priprate, kad pas mus ant stalo toks patiekalas ne retenybe. Kaip ir konservuotos zaliuokes . Dziovinu ir voveruskas, po to sumalu - padazui. velniskai skanu nedideles konservuotos umedes, jos islieka kietos, malonu pakramtyti. skiriu konservuotus nuo marinuotu , ir skirtumas - kiek dedu acto ir koks actas. vaikysteje kaime per vasara vaikai pririnkdavome tikrai daug baravyku, na trise, kol paskutinis nerasdavo 100 vnt is misko neidavome, vasara niekas nedraude ryte grybauti , po pietu zuvauti ::)), per savaite vos ne kasdien kai dygo grybai juos rinkdavome. Mociute baravyku priraugdavo tokia gal 20 ltr statinaite, skonis buvo pasakiskas. taigi - o ka tavo senoliai sake apie raugintus baravykus ?? beje , jau 18 stiklainiu po 0.5 siu metu baravyku nukeliavo i rusi ::)) dziovinti- atskirai , drobiniame maiselyje. dziovinti grybai pusta TIK - kai neisziuve , arba neteisingai laikomi. o sitokiu , kaip sarase saugomu, ko gero nerandu, arba apeinu, nes renku tik klasikinius baravykus ::)) Romanas --- Šis elekroninis laiškas neturi virusų ar kenkėjiškų programų, kadangi avast! Antivirusinė apsauga yra aktyvi. http://www.avast.com