Tema: Re: misko gerybes
Autorius: Exx
Data: 2014-08-27 16:26:27
mano buve senoliai gilus dzukeliai - jie baravykus tik dziovindavo, voveres 
priduodavo, visu kitu, kad nelabai ir rinkdavo. Tevai jau makavykus, 
silabaravykius, raudonikius, voveres, zaliuokes, bet max ka darydavo - tai 
marinuodavo, jokiu raugu.

"Romas" <rk@centras.lt> wrote in message 
news:ltkde8$t23$1@trimpas.omnitel.net...

"Exx" <chaosochartija@gmail.com> wrote in message
news:ltkakv$plh$1@trimpas.omnitel.net...
>o sita matete? :) cia tai geras, paskaitykite
>
> http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/brangiausi-lietuvos-grybai-kaina-gali-siekti-1000-litu.d?id=65661960
>
> siaip tai skonio reikalas, bet mano senoliai visada sake, kad baravykus 
> marinuoti gali tik nieko apie tai nenutuokiantys zmones, nes jie 
> vertingesni (maistingumo prasme) tik dziovinti. Skonio prasme taip pat 
> marinuoti jie tampa kaip ir visi kiti eiliniai grybai, praktiskai neskirsi 
> valgydamas kur koks, o dziovinti galima tik baravykus, nes kiti arba 
> juoduoja, praranda skoni, kiti pusta.
>
taip , dziovinti baravykai skaniausi, vienareiksmiskai
bet dziovimti paberziai, raudonikiai sriuboje irgi skanu.Taip pat ir 
gaminant padazus.
kas del konservuotu - del skonio nesigincysiu, valgau nuo mazens, ir
man labai skanu.Seima visa juos megsta, ir draugai/gimines  jau priprate, 
kad pas mus
ant stalo
toks patiekalas ne retenybe. Kaip ir konservuotos zaliuokes .
Dziovinu ir voveruskas, po to sumalu - padazui.
velniskai skanu nedideles konservuotos umedes, jos islieka kietos, malonu 
pakramtyti.
skiriu konservuotus nuo marinuotu , ir skirtumas - kiek dedu acto ir koks 
actas.
vaikysteje kaime per vasara vaikai pririnkdavome tikrai daug baravyku, na
trise, kol paskutinis nerasdavo 100 vnt is misko neidavome, vasara niekas 
nedraude
ryte grybauti , po pietu zuvauti ::)), per savaite vos ne kasdien kai dygo 
grybai juos
rinkdavome.
Mociute baravyku priraugdavo tokia gal 20 ltr statinaite, skonis buvo 
pasakiskas.
taigi - o ka tavo senoliai sake apie raugintus baravykus ??

beje , jau 18 stiklainiu po 0.5 siu metu baravyku nukeliavo i rusi ::))
dziovinti- atskirai , drobiniame maiselyje.

dziovinti grybai pusta TIK - kai neisziuve , arba neteisingai laikomi.

o sitokiu , kaip sarase saugomu, ko gero nerandu, arba apeinu, nes renku tik
klasikinius baravykus ::))

Romanas



---
Šis elekroninis laiškas neturi virusų ar kenkėjiškų programų, kadangi avast! 
Antivirusinė apsauga yra aktyvi.
http://www.avast.com