Ne specialistas, tik spėlioju, kad, tarkim, jei vienam dideliam vandens telkinyje yra keletas vietų, kur galima "pasipildyti gyvsidabrio atsargas", tai laisvai migruojanti ir auganti lašiša į tas vietas gali niekada ir neužplaukti arba užplaukti retai, o, tarkim, vienoje uždaroje gyvsidabringoje vietoje auginama žuvis nuolatos tą skanėstą akumuliuoja savyje, štai ir prisiakumuliuoja iki tam tikrų dozių, kurių laisva ir nepriklausoma tiek neprisiakumuliuos...:) Teorija moksliškai nepagrįsta, gal net pretenduoja į visišką briedą, todėl nereikia remtis aukščiau išsakytomis mintimis, o juo labiau prie jų kabinėtis. :)))) "Linas Petkevicius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message news:h9a8qt$pvj$1@trimpas.omnitel.net... > Idomu, kuo remiantis "dirbtine" lashisha turi daugiau gyvsidabrio ? > > "Jurga" <jurgita@prigavau.lt> wrote in message > news:h9a8g4$pbr$1@trimpas.omnitel.net... >> Aga, na o bet tačiau kadangi krautuvėse lašišos pas mus būtent >> "dirbtinės", tai reikia laukt paskutiniosios ne už ilgo laiko >> tikriausiai. :) >> >> "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message >> news:h9a7cr$nf7$1@trimpas.omnitel.net... >>> geraiusia tai apie lašišas :) >> >>