Tema: Re: Abaliu vyns
Autorius: unknown
Data: 2009-10-05 23:45:43
"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:ha84te$vda$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "0.5 B" <ponasmonas@gmail.com> wrote in message 
> news:ha7aa5$9bu$1@trimpas.omnitel.net...
>> pas mane tai burbuliavo gal 4 menesius, tiesa, buvau dar cukraus veliau 
>> idejes siek tiek. Jokiu mieliu nereikejo ir neturetu reikt. As 
>> neskiedziau sulciu, ir nezinau, kam ta daryt?
>
> Nereikia girtis tuom,kad kazko nezinai!O kad kita roza zinotum,tai 
> pasakysiu kodel visas be isimties lietuviskas sultis _p r i v a l o m a_ 
> skiesti,gaminant vyna - musu vaisiai nesubrandina tiek saldumo,kad jo 
> uztektu teisingam vyno fermentavimui ir netgi atvirksciai - musu vaisiai 
> yra
Na, kadangi uzpraeitais metais buvau pasidares obuoliu vyno neskiesdamas 
sulciu kaip parasyta ir knygoje "konservavimas" ar pan., skirtoje profkiu 
mokiniams. Viskas buvo OK. Va cia kiti sake, kad skiesti per puse reikia 
uogu sultis (pvz., serbentu).