sitam dedu pliusa..bandysiu... "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hak221$qe0$1@trimpas.omnitel.net... > Gipsas wrote: >> gavau kaimishka gaidi ar tai vista...ryskesniu lyt.pozymiu neapstebejau, >> nes toj vietoj kur plafkes...tiesiog zhiojeja skyle...taigi sunku >> tiksliai identifikuot ..:) >> ale klausimas ne apie tai.. >> ar yra kokiu ypatumu ja pamarinuojant, ar kitaip paruosiant prie kepima? >> nes itariu ir kepimo laikas turetu pailgeti ir pan... >> > > Taigi idealus pagrindas prancūzų kaimiečių valgiui coq au vin (gaidys > vyne). > > Aš darau tokį sulietuvintą variantą. Paimu truputį rūkyto lašinuko, > pakepinu keptuvėj, kad taukų būtų. Tada lašinukus išimu, dedu gabalais > supjaustyta višta, pasūdau, papipirinu ir apkepinu. Mėsa išimu. Vėl į tą > pačią keptuvę su riebalais dedu pjaustytų svogūnų ir morkų. Daržovėms > apkepus dar kokią skiltelę ar dvi česnako. Tada verčiu į daržoves vištieną > ir apkepintus lašinukus, supjaustytų pievagrybių, pilu butelį ar tetrapaką > sauso raudono vyno ir troškinu ant mažos ugnies. Dar privalomi > prieskoniai - lauro lapas ir čiobreliai. Tavo gaidį gali tekti troškinti > ilgai, jei skystis nugaruoja galima skiesti sultiniu. Bet patiekiant > valgyti padažas turi būt gerokai nugaravęs, sutirštėjęs, blizgantis, > beveik juodas :) Estetinis vazdas nekoks, bet skonis dieviškas.