Tema: Re: gaidis..
Autorius: Gipsas
Data: 2009-10-08 10:42:26
sitam dedu pliusa..bandysiu...
"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hak221$qe0$1@trimpas.omnitel.net...
> Gipsas wrote:
>> gavau kaimishka gaidi ar tai vista...ryskesniu lyt.pozymiu neapstebejau, 
>> nes toj vietoj kur plafkes...tiesiog zhiojeja skyle...taigi sunku 
>> tiksliai identifikuot ..:)
>> ale klausimas ne apie tai..
>> ar yra kokiu ypatumu ja pamarinuojant, ar kitaip paruosiant prie kepima? 
>> nes itariu ir kepimo laikas turetu pailgeti ir pan...
>>
>
> Taigi idealus pagrindas prancūzų kaimiečių valgiui coq au vin (gaidys 
> vyne).
>
> Aš darau tokį sulietuvintą variantą. Paimu truputį rūkyto lašinuko, 
> pakepinu keptuvėj, kad taukų būtų. Tada lašinukus išimu, dedu gabalais 
> supjaustyta višta, pasūdau, papipirinu ir apkepinu. Mėsa išimu. Vėl į tą 
> pačią keptuvę su riebalais dedu pjaustytų svogūnų ir morkų. Daržovėms 
> apkepus dar kokią skiltelę ar dvi česnako. Tada verčiu į daržoves vištieną 
> ir apkepintus lašinukus, supjaustytų pievagrybių, pilu butelį ar tetrapaką 
> sauso raudono vyno ir troškinu ant mažos ugnies. Dar privalomi 
> prieskoniai - lauro lapas ir čiobreliai. Tavo gaidį gali tekti troškinti 
> ilgai, jei skystis nugaruoja galima skiesti sultiniu. Bet patiekiant 
> valgyti padažas turi būt gerokai nugaravęs, sutirštėjęs, blizgantis, 
> beveik juodas :) Estetinis vazdas nekoks, bet skonis dieviškas.