"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:hb5duu$kmn$1@trimpas.omnitel.net... > Na, tai nelabai ka turi bendro su riebumu kaipo tokiu, cia subjektyvu. > Ypac, jeigu pienas "zalias", kaip kad jie raso. Nes skonis tai tikrai > esminiai "zalio" ir pasterizuoto skiriasi (ir, beje, daugeliui miestieciu > nebepatinka). Ruta,ar nepagalvoji ,kad cia veikia ir kiti faktoriai apie kuriuos daznai ir snekame,kad tai subjektyvu ?Vien tik prisiminus daugybe cia kilusiu gincu apie E621 ir kt. - ar juos galima uzjausti maiste ar ne.Tikrai pazystu zmogeli,kuris shyrpotriebinio slamsto nevalgo,bet gamina maista sau pats,bet glutamata deda i viska.Kiti zmones aiskina,kad neimanoma jausti arba atskirti tokiu priedu,nes jie identiski naturaliems.Treti ju kvapa uzjaucia per uzdaryta pakuote :) Tai gal taip yra ir siuo atveju : tiek Komarovskio,tiek mano dabar perkamo ukininko E.Paliulio ,tiek ir Baksenu kaimo bendruomenes pienas yra zalias pienas ir tai tikrai yra sumaisytas skirtingu karviu pienas,ant etikeciu patekiama beveik identiska info apie jo sudeti,bet vat eme vaikas ir pasake : man tas pienas yra skanesnis.Tai gal visgi yra dar kazkas zmogaus receptoriu sistemoje kas papildomai,apart laboratoriniu tyrimu,nusako apie produkto kokybe - skoni?!