Puodeliai amerikonai viską matuoja (receptuose) jų standartinis puodelio dydis yra berods ~250ml. http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_(volume) "Zyza" <maskatuoklis@hotmail.com> wrote in message news:hd4j9r$hoh$1@trimpas.omnitel.net... > berods standartinis matavimas yra 200 ml; didziausia beda man buvo su > Ricotta suriu, nes parasyta "1 indelis", o indeliu buvo 200 ir 250 talpos, > bet emiau 250 ir lyg ok gavos ;] > > "vytjon" <ne@nurodytas.lt> wrote in message > news:hd4id0$gpq$1@trimpas.omnitel.net... >> Zyza wrote: >>> Na ka, penktadienio vakare su draugais isbandem >>> http://vindase.livejournal.com/22633.html receptuka. >> >> ĖĘČŠĮŠĮĖĘ nesikeikiant. "60 gramų išlydyto ir ataušinto sviesto, 1/4 >> puodelio cukraus, 2 šaukštelius kepimo miltelių, ...". Dėl sviesto >> viskas aišku (na bent jau įmanoma pasverti po išlydymo), su kepimo >> milteliais irgi pusė bėdos, bet va kokio dydžio yra tas "puodelis"? Mano >> spintelėje - nuo 50 ml iki 300 ml. Kurį imti? :E