aha...sitas..kaip as vadinu "originalusis"...:) labai neblogas, dariau jau keleta kartu, visus kartus gavosiu liuks. Tik neatsimenu kas cia autorius jo? Beje, viriau sita daikta ir katiliuka aant lauzo...bet esminio skirtumo nepastebejau..Skonis abiem atvejais toks pat geras..:) "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message news:hd8dnh$a78$1@trimpas.omnitel.net... > itariu, kad nebereikia, bet imest nesunku :) > > SHURPA >> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes >> shurpa toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek >> ji gaminanciu zmoniu :) >>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane dave. >> >> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius >> spirgus isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug >> 6-8 gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa butu >> su kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol >> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 >> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms >> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 >> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu >> (as naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai >> nebuna savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir >> astruji cili pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora >> pirstu virs mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su >> malkom ir zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta >> imetu vis po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos >> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi >> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai >> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. >> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni >> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi >> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. >> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes >> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :). >> >> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu. >> >> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i >> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is bet >> kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia cia >> todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke valgyt >> fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa. >> >> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant >> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :) > > > > > "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message > news:hd3b7u$634$1@trimpas.omnitel.net... >> skubiai plyz..kokis tai berniokas buvo idejes..:) aciu >> > >