Tai, kad autorius cia uzbeku tauta :). O recepta seniau imeciau as :). Kas del skirtumo tarp dujines ir lauzo tai gal cia greiciausia bus labiau isitikinimas ir aplinkos poveikis :) "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:hd8fj9$df6$1@trimpas.omnitel.net... > aha...sitas..kaip as vadinu "originalusis"...:) labai neblogas, dariau jau > keleta kartu, visus kartus gavosiu liuks. Tik neatsimenu kas cia autorius > jo? > Beje, viriau sita daikta ir katiliuka aant lauzo...bet esminio skirtumo > nepastebejau..Skonis abiem atvejais toks pat geras..:) > > > "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message > news:hd8dnh$a78$1@trimpas.omnitel.net... >> itariu, kad nebereikia, bet imest nesunku :) >> >> SHURPA >>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes >>> shurpa toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek >>> ji gaminanciu zmoniu :) >>>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane >>>> dave. >>> >>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius >>> spirgus isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug >>> 6-8 gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa >>> butu su kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol >>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 >>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms >>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 >>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu >>> (as naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai >>> nebuna savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir >>> astruji cili pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora >>> pirstu virs mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su >>> malkom ir zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta >>> imetu vis po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos >>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi >>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai >>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. >>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni >>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi >>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. >>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes >>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :). >>> >>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu. >>> >>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i >>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is >>> bet kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia >>> cia todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke >>> valgyt fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa. >>> >>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant >>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :) >> >> >> >> >> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message >> news:hd3b7u$634$1@trimpas.omnitel.net... >>> skubiai plyz..kokis tai berniokas buvo idejes..:) aciu >>> >> >> >