Tema: Re: sHURPA recepto reikia
Autorius: foxaz
Data: 2009-11-09 09:34:50
Tai, kad autorius cia uzbeku tauta :). O recepta seniau imeciau as :).
Kas del skirtumo tarp dujines ir lauzo tai gal cia greiciausia bus labiau 
isitikinimas ir aplinkos poveikis :)


"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
news:hd8fj9$df6$1@trimpas.omnitel.net...
> aha...sitas..kaip as vadinu "originalusis"...:) labai neblogas, dariau jau 
> keleta kartu, visus kartus gavosiu liuks. Tik neatsimenu kas cia autorius 
> jo?
> Beje, viriau sita daikta ir katiliuka aant lauzo...bet esminio skirtumo 
> nepastebejau..Skonis abiem atvejais toks pat geras..:)
>
>
> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
> news:hd8dnh$a78$1@trimpas.omnitel.net...
>> itariu, kad nebereikia, bet imest nesunku :)
>>
>> SHURPA
>>> Matai del receptelio originalumo tai net nezinau ka ir pasakyt, nes 
>>> shurpa toks patiekalas kurio originaliu receptu yra lygiai tiek pat kiek 
>>> ji gaminanciu zmoniu :)
>>>> As gaminu pagal recepta kuri vienas kolega tarnaves CA Uzbekistane 
>>>> dave.
>>>
>>> Kazane pakepi laju, kad jis paleistu taukus, likusius suskrudusius 
>>> spirgus isimi ir ismeti. Apkepi ~1kg gabalais sukapotos avienos (mazdaug 
>>> 6-8 gabalai, nes panasiai gaunasi tiek porciju), geriausia, kad mesa 
>>> butu su kaulu. Istrauki mesa ir tuose paciuose riebaluose apkepini (kol 
>>> suminksteja) 2-3 susmulkintus svogunus, kai jie apkepa dedi 2-3 
>>> siaudeliais supjaustytas morkas ir kepi iki kol suminksteja. Morkoms 
>>> suminkstejus atgal i kazana verti mesa. Dedi juostelem pjaustytas 2 
>>> saldziasias raudonasias paprikas ir 2-3 smulkintus pomidorus be odeliu 
>>> (as naudoju is skardiniu savo sultyse be odeliu, cia tuo atveju kai 
>>> nebuna savu, nes parduotuviniai tai tik samanu skoni duoda :) ) ir 
>>> astruji cili pipira. Uzpili viska virintu karstu vandeniu, kad butu pora 
>>> pirstu virs mesos , sumazini ugni iki minimalios (cia jau reik zaist su 
>>> malkom ir zarijom. As palieku tik zarijas ir kai jos po truputi prigesta 
>>> imetu vis po keleta smulkiu sakeliu, kad ugnis vos krutetu, o pudas vos 
>>> burbuliuotu). Uzdengi ir verdi kokias 15-20 min. Praejus laikui atidengi 
>>> dapili jei reikia vandens iki tos normos kuri buvo. Dedi 4 smulkiai 
>>> supjaustytas bulves.Uzverdi ir vel palieki 20min., kad vos burbuliuotu. 
>>> likus iki pabaigos virti 5 minuciu ragauji sultini dedi pagal skoni 
>>> druskos ir juoduju pipiru, ispaudi keleta skilteliu cesnako, dedi 
>>> smulkintas prieskonines zoles (kalendra, petruska, bazilikas). Po 5 min. 
>>> nukeli nuo ugnies ir palieki dar pastovet bent jau 10min., nes 
>>> skleidziamas aromatas ilgiau kentet nebeliedzia :).
>>>
>>> Visi kurie ragavo sake, kad labai skanu.
>>>
>>> Nemegstantiems lajaus ir avienos (mano zmona) siuos produktus keiciu i 
>>> alyvu alieju ir jautiena. Nors kiek man aiskino shurpa gali but ir is 
>>> bet kokios mesos (paukstiena, zuvis) isskyrus kiauliena, bet greiciausia 
>>> cia todel jog uzbekai pagal tikejima jos valgyt negali :), yra teke 
>>> valgyt fantastisko skonio shurpa su mazo serniuko mesa.
>>>
>>> Na ir butinas atributas tai lauzas ir dumai, nes kiek teko daryt ant 
>>> virykles niekad nesigavo taip skaniai kaip ant lauzo :)
>>
>>
>>
>>
>> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
>> news:hd3b7u$634$1@trimpas.omnitel.net...
>>> skubiai plyz..kokis tai berniokas buvo idejes..:) aciu
>>>
>>
>>
>