Būtent taip. Ir ne taip ir mažai. Užtai, pvz., riebus jogurtas yra skanus ir pats savaime, o liesas - labai jau rūgštus (kalbu apie natūralų, be priedų) ir tik "mėgėjams" :) Daiva D. schrieb: > O todel, kad yra medziagu, kurios netirpsta vandenyje, bet tirpsta riebaluose, jos ir suteikia skoni. > > "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:hfr0pn$ton$1@trimpas.omnitel.net... >> vat skaitau vaikuchiai as jusu diskusijas apie tuos spirguciu, grietines, >> kiausiniu padazus ir galvoju...KODEL RIEBU = SKANU? >> ar tai tiesiog musu buriskas pripratimas, ar kazkas cia vyksta fiziologiskai >> su skonio receptoriais? >> Jeigu priimsim domen, kad spirgiuose nera natrio gliukomato, kodel musu >> smegenines sako kad riebaliukas GARDU!? >> Zinoma, jei maistas labai liesas, ji gali buti tiesiog sausas arba sprangus, >> delto jauciame diskomforta ir neskanuma, nu bet jei uzdetume vietoj >> grietines kokia 0.5 proc. jogurto, kaip ir tas sausumas dingtu, bet kazin ar >> pasidarytu labiau skaniau? >> >> :) nu vat tokia debiliska tema pasistojo.. >> >> P.S. Matyt labai jau tu Iganlinos blynu susuktu i triubele su kiaushu >> padazhu uzsimaniau.. >>