Tema: Re: Pastetai/kepenines?
Autorius: bite
Data: 2009-12-22 01:41:43
Keptuvėje išlydytam mažam kiekyje sviesto, o paskui jau savo sultyse 
troškinamos šakniavaisinės daržovės: morka, salieras, pastarnokas, svogūnas 
ir jau bebaigiant joms išsitroškinti, dedamos kepenėlės, troškinama po 
keletą minučių iš abiejų pusių, sūdoma, pipirinama, sutrinama, galima dar 
įdėti šiek tiek sviesto.
Proporcijos - pagal skonį, kas kaip labiau mėgsta, kad būtų labiau 
salstelėję (tuomet daugiau daržovių) ar mažiau.
Taip gamintą paštetą raityte raito net tie, kam kepenėlės visai nepatinka.
Kitas variantas - panašiai, tik vien su svogūnu, o prieskoniai - kvepiantys 
pipirai ir cinamonas. Pirmąsyk, menu, keistai nuskambėjo, bet tikrai skanu.
Svarbiausia, neperkepti kepenėlių, tuomet jos gardžios, sultingos.

"Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message 
news:hgo6fu$411$1@trimpas.omnitel.net...
> Pasidalinkit plz. kas savo firminiais receptais kaip gaminate kepenu 
> pastetus ar kepenines...
>