Būtent. Tu geri švyturio alų o pirkai jį paimdamas iš lentynos su užrašu "likerinis alus". Taip ir čia, tu valgai šlakį, šlakį valgai, o ne lašišą, ne užėtakį ir juo labiau ne lašišinį upėtakį ar upėtakinę lašišą .... :) no offence. Kodėl pardavėjai išvedė naują žuvies rūšį? IMHO - elementarus marketinginis reikalas. Paklausk žmogaus kas yra lašiša - sakys žinau. Paklausk kas yra upėtakis - sakys beveik lašiša tik ne tokia didelė ir ne tokia skani, paklausk kas yra šlakis - nemaža dalis paprasčiausiai pagūžčios pečiais. O sudėjus į lentyną upėtakius, lašišas ir šlakius pagal populiarumą pastarieji liks greičiausiai paskutiniai. Visada galvojau jog naujas žuvis išvedinėja ichtiologai-biologai-genetininkai, o pasirodo tuo užsiima xxx marketingo skyriaus žuvies poskyrio produkto vadybininkas Aloyzas .... :):):) Būtų pavadinę paprasčiausiai lašišomis, bet tada gautūsi pirkėjų apgavystė, kaip prie bulvių užrašyti "rūkyta dešra", pavadinus upėtakiu, niekas nepatikės, tai ir pavarė naujadarą, kad visi patenkinti būtų :) > Cia is tos serijos jei as geriu svyturio alu, o tu man teigi "na negeri tu > alaus, negeri" ? :) Dekui uz paruosimo patarima. Visa kita buvo neidomu. > > > "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message > news:mn.e2767d9cf421e1f9.0@gmail.com... >> Nu neturi tu lašišinio upėtakio ... neturi .... Jį pardavime turi tik >> maksima. Skirta žmonėms kurie eina pirkt žuvies ir neapsisprendžia, >> nori upėtakio ar nori lašišos... Tai prašom tada ponas (-ia) lašišinis >> upėtakis :) >> >> o šiaip, jei žuvis bent 1,5 kg, filiuočiau, viena pusė orkaitėje su >> daržovėm, kita pusė žalia paprieskoniuot, o iš likučių kokia nors thai >> stiliaus žuvienę :) >> >> >>> Sveiki jaunuoliai, >>> turiu toki upetaki ant stalo. Ka idomaus butu galima sumeistravoti? :) >>> Dekui. >>