Visu pirma, karsiai turetu buti darinejami per nugara, tada gaunasi didelis zuvies plotas, per kuri ji gali nudziuti. Visu antra, karsis geriau kabinamas, nei guldomas, nes jei koksai skystis atsiranda, tai jis nuvarva, o ne laikosi zuvyje. Taip pat negraziai atrodo zuvis su grotelem isispaudusiom. Groteles apacioje reikalingos, kad jei jau krenta, tai nenukristu i ugni, nors kartais is ugnies isgriebta zuvis buna dar skanesne. Visu trecia, kas cia per tarybiniu laiku mada su pjuvenom. Gal tenai pusinius langu remus pjauste ir gavosi pjuvenos. Paskaldai alksniniu plonu balanu ir primeti ant dugno. Geriau sauso medzio, vis maziau dregmes gausis visame procese. Kiekis- pakanka kad kokia 40 proc dugno butu uzdengta balanom. Visu ketvirta, kaip sake, labai gerai yra padziovint, taciau tokie po puskili britviniai karsiai- nera ka juos labai dziovint. Geriau uzdenk ne super tankiu maisu ta backa kad dregme gerai iseitu ir pakaks. Aisku, jei uz kokios minkstos vietos kabini (ziaunu, akiu), tai del nukritimo prevencijos verta padziovinti. Bet jei duri vielas tarp sonkauliu, tai tokie karsiai turi laikytis bet kuriuo atveju. Visu penkta, paprastai slapia zuvis gaunasi nuo per greito rukymo. Tiesiog pataupyk malkas. Siaip nuo konstrukcijos rukyklos priklauso, backoj tai ko gero nereikia labai daug malku. Karta kaime pas vietinius tokiams "shikane" rukinau, kur vamzdis nuo pakuros iki rukelnycios eina per ora 5 metrus, tai bagaznyka malku suvariau, ir po 5 valandu zuvys nesugebejo issirukyt, kad ir dariau maksimalia ugni. Uzdengimas backos reikalingas tam, kad neuzsidegtu malkos, bet smilktu. Jei jau aklinai uzdengineji, reikia nuimti kartas nuo karto, kad ieitu oro smilkimui. Geriausias budas paruosti zuviai: 1. Pagauni, nukabini nuo kabliuko 2. Per galva su kuvalda ir is karto darineji. Neplauni vandeniu, tik ypac svariai issluostai su popieriniu ranksluosciu. Manau, kad idealus variantas- jei zuvis nuo istraukimo is vandens iki druskos nuplovimo pries rukinima nebeturi jokio kontakto su vandeniu. Jei nera kur dingti, gali ir nuplauti, bus ne 100 proc idealus paruosimo budas, bet 98,5 ;) 3. Padruskini ir padedi kur vesiau. Nereikia jokiu prieskoniu, vegetu, pipiru ir kitu nesamoniu. Kai turesi pabuvusia zuvi, tada galesi juos det. 4. Para palaikai su ta druska, nuplauni ir i rukelnycia. Skambini xebrai, primeni, kad alaus atsiveztu. "blablabla" <blablabla@bla.com> wrote in message news:hqgtda$po$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki > Pirma karta bandziau rukyti zuvi :) > Rukykla: 200l backa nupjautu virsum. per viduri perverti strypai ant ju > tinklelis. Ipyliau i dugna pjuvenu, pastaciau ant plytu, pakuriau , backa > uzdengiau maishu:). > Taigi kas gavosi :). Gavosi nedakepusi zuvis nors nuo kaulu mesa lengvai > neresi. :). Zuvis karsiukai po 500g kazkur. > Pirma blynas galima sakyti prisvilo :) > Klausimai : > Kodel zuvis gavosi shlapia ? > Kodel jautesi kartumas ? > Kokias pjuvenas reikia pilti, kiek storai, ar turi jos buti visiskai > sausos ? > Kiek karscio laikyti, kiek ilgai zuvi rukyti ? > Kaip paruoshti zuvi rukymui ? > > Aciu > >