As darau su obels sausuolio pjuvenom, labai gerai gaunasi. Ir kaip jau minejai, jokio vandens, ir net pries metant i rukykla truputi nusausinu su popieriniu ranksluosciu. Isdarineti zuvi tik per nugara ir isimti ziaunas bei akis, turi toks didelis blynas gautis :) Skusti nereikia ;) Prieskoniai: druska, pipiras, cesnakas (misini padarau) + imetu i vidu lauro lapa. Dar svarbu, kad ugnies nebutu (rukom o ne kepam!), kai kurie nepriziuri ir nelabai gerai gaunasi. "Servisas" <mes@esame.cia> wrote in message news:hqhbba$o58$1@trimpas.omnitel.net... > Visu pirma, karsiai turetu buti darinejami per nugara, tada gaunasi > didelis zuvies plotas, per kuri ji gali nudziuti. > Visu antra, karsis geriau kabinamas, nei guldomas, nes jei koksai skystis > atsiranda, tai jis nuvarva, o ne laikosi zuvyje. Taip pat negraziai atrodo > zuvis su grotelem isispaudusiom. Groteles apacioje reikalingos, kad jei > jau krenta, tai nenukristu i ugni, nors kartais is ugnies isgriebta zuvis > buna dar skanesne. > Visu trecia, kas cia per tarybiniu laiku mada su pjuvenom. Gal tenai > pusinius langu remus pjauste ir gavosi pjuvenos. Paskaldai alksniniu plonu > balanu ir primeti ant dugno. Geriau sauso medzio, vis maziau dregmes > gausis visame procese. Kiekis- pakanka kad kokia 40 proc dugno butu > uzdengta balanom. > Visu ketvirta, kaip sake, labai gerai yra padziovint, taciau tokie po > puskili britviniai karsiai- nera ka juos labai dziovint. Geriau uzdenk ne > super tankiu maisu ta backa kad dregme gerai iseitu ir pakaks. Aisku, jei > uz kokios minkstos vietos kabini (ziaunu, akiu), tai del nukritimo > prevencijos verta padziovinti. Bet jei duri vielas tarp sonkauliu, tai > tokie karsiai turi laikytis bet kuriuo atveju. > Visu penkta, paprastai slapia zuvis gaunasi nuo per greito rukymo. Tiesiog > pataupyk malkas. Siaip nuo konstrukcijos rukyklos priklauso, backoj tai ko > gero nereikia labai daug malku. Karta kaime pas vietinius tokiams > "shikane" rukinau, kur vamzdis nuo pakuros iki rukelnycios eina per ora 5 > metrus, tai bagaznyka malku suvariau, ir po 5 valandu zuvys nesugebejo > issirukyt, kad ir dariau maksimalia ugni. > > Uzdengimas backos reikalingas tam, kad neuzsidegtu malkos, bet smilktu. > Jei jau aklinai uzdengineji, reikia nuimti kartas nuo karto, kad ieitu oro > smilkimui. > > Geriausias budas paruosti zuviai: > 1. Pagauni, nukabini nuo kabliuko > 2. Per galva su kuvalda ir is karto darineji. Neplauni vandeniu, tik ypac > svariai issluostai su popieriniu ranksluosciu. Manau, kad idealus > variantas- jei zuvis nuo istraukimo is vandens iki druskos nuplovimo pries > rukinima nebeturi jokio kontakto su vandeniu. Jei nera kur dingti, gali ir > nuplauti, bus ne 100 proc idealus paruosimo budas, bet 98,5 ;) > 3. Padruskini ir padedi kur vesiau. Nereikia jokiu prieskoniu, vegetu, > pipiru ir kitu nesamoniu. Kai turesi pabuvusia zuvi, tada galesi juos det. > 4. Para palaikai su ta druska, nuplauni ir i rukelnycia. Skambini xebrai, > primeni, kad alaus atsiveztu. > > > > "blablabla" <blablabla@bla.com> wrote in message > news:hqgtda$po$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki >> Pirma karta bandziau rukyti zuvi :) >> Rukykla: 200l backa nupjautu virsum. per viduri perverti strypai ant ju >> tinklelis. Ipyliau i dugna pjuvenu, pastaciau ant plytu, pakuriau , backa >> uzdengiau maishu:). >> Taigi kas gavosi :). Gavosi nedakepusi zuvis nors nuo kaulu mesa lengvai >> neresi. :). Zuvis karsiukai po 500g kazkur. >> Pirma blynas galima sakyti prisvilo :) >> Klausimai : >> Kodel zuvis gavosi shlapia ? >> Kodel jautesi kartumas ? >> Kokias pjuvenas reikia pilti, kiek storai, ar turi jos buti visiskai >> sausos ? >> Kiek karscio laikyti, kiek ilgai zuvi rukyti ? >> Kaip paruoshti zuvi rukymui ? >> >> Aciu >> >> > >