Tema: Re: Saslyku receptai
Autorius: hedgehogus paiuricus
Data: 2010-05-16 11:36:47
pabandyk sita padaryt be druskos ir su trupuciu alyvuogiu aliejaus. dar 
galima imest smulkiai pjaustyta laima

-- 
eM



| 1,5 kg kiaulienos sprandines papjaustytos normaliais gabalais (ne
| vaikiskais).
| o kaip pjaustyt - patys zinot, ne skersai skaidulu.
| 1kg pjaustytas svogunas stambiais ziedais.
| druska... nu gal sauja (i svogunus)
| pipirai juodi malti, paprikos milteliai, raudonelis zalias/dziovintas.
| is skubejimo ir prieskoniai saslykams tinka, tik anie su E tipo
|
| sprandine i bliuda, svogunus tarp delnu itrinam druska ir ant mesos.
| ant visraus likusius priskonius,
| ir kol kurenasi lauzas/saslykine ar kame ten kept ruosiamasi,
| visa marmala kas kokia 15min perminkom.
|
| sumaunam ant iesmu, kepam, vartom.
| bent jau mes kepam iesmus suglaustus.
| pries baigiant kept (pora greitu pavartymu)
| nupilam/nuplaunam suriu mineraliniu vandeniu, kokiu vytautu,
| ir vel ant saslykines paskutiniem porai pavartymu.
|
| valgant/patiekiant, ant saslo BUTINA smulkintos zoles uzbarstyt - 
petruska,
| kalendra.
|
| jau kokius 5 metus po siai dienai kepam taip, ir gaunasi - liuks !
| jokiu marinatu blatnu nereikia, nu nebent zverienai.
|
| nu kaunieciai is fredos Chasiu turi zinot... anas dushios zmogus, 
pasidalina
| ziniom...