Tema: Re: abaliu samagonas
Autorius: Povilas
Data: 2010-12-21 21:18:01
Buvo laida per kazkuria tai is musisku TV praeitais metais, tai ten ta 
panele Michalkeviciute rode reportaza is kalvadoso gimtines.... na, nebuvo 
ten pasakyta,kad kalvadosas gaminamas is _gero_ obuoliu vyno.Ir netgi buvo 
pasakyta,kad patys obuoliai is kuriu jis gaminamas,yra praktiskai 
nevalgomi - rugstus ziauriai ir kieti ir nesukramtomi kaip celiulioze.
Tu obuoliuku sultytes tik apraugiamos gan neilga laiko tarpa,kad igautu 
reikalinga keiki alkoholio ir tada jau varomas samagonas ,kuris veliau 
keliauja i statines  O del visiko vyjebono, jie augina obuoliukus jau 
buteliuose i kuriuos bus pilstomas kalvadosas ir tada gaunasi,kad kalvadoso 
butelyje tupi sveikas obuoliukas.

"Rokas"  wrote in message news:ie7n5f$thi$1@trimpas.omnitel.net...

Darai paprasta obuoliu vyna, o po to distiliuoji. Ir tas reikalas kalvadosu
vadinamas.
Ir dar prie to pacio - tik ish gero obuoliu vyno gausis geras kalvadosas -
tokia patirtis :)


"route666" <from.chicago@to.hell> wrote in message
news:idh10o$viu$1@trimpas.omnitel.net...
> Teko Svanetijoj iš sušalusių obuolių varytą skanaut. Uch, koks gėris!
>
>> ok sakykim uoboliu sultis nebutu bedos ishsipausti o kas toliau ?
>> Ir ar tie jau obuoliai turetu buti tokie jau rinktiniai ar galima ir 
>> krituolius naudoti?
>
>