Buvo laida per kazkuria tai is musisku TV praeitais metais, tai ten ta panele Michalkeviciute rode reportaza is kalvadoso gimtines.... na, nebuvo ten pasakyta,kad kalvadosas gaminamas is _gero_ obuoliu vyno.Ir netgi buvo pasakyta,kad patys obuoliai is kuriu jis gaminamas,yra praktiskai nevalgomi - rugstus ziauriai ir kieti ir nesukramtomi kaip celiulioze. Tu obuoliuku sultytes tik apraugiamos gan neilga laiko tarpa,kad igautu reikalinga keiki alkoholio ir tada jau varomas samagonas ,kuris veliau keliauja i statines O del visiko vyjebono, jie augina obuoliukus jau buteliuose i kuriuos bus pilstomas kalvadosas ir tada gaunasi,kad kalvadoso butelyje tupi sveikas obuoliukas. "Rokas" wrote in message news:ie7n5f$thi$1@trimpas.omnitel.net... Darai paprasta obuoliu vyna, o po to distiliuoji. Ir tas reikalas kalvadosu vadinamas. Ir dar prie to pacio - tik ish gero obuoliu vyno gausis geras kalvadosas - tokia patirtis :) "route666" <from.chicago@to.hell> wrote in message news:idh10o$viu$1@trimpas.omnitel.net... > Teko Svanetijoj iš sušalusių obuolių varytą skanaut. Uch, koks gėris! > >> ok sakykim uoboliu sultis nebutu bedos ishsipausti o kas toliau ? >> Ir ar tie jau obuoliai turetu buti tokie jau rinktiniai ar galima ir >> krituolius naudoti? > >