Vakar kazkaip pavayko pagaminti pada picai ir pacia pica, atrodo skaniausia koki yra teke daryti - proporcijos visada budavo skirtingos. Dabar, manau, pasidalinsiu: ~400 g miltu ~20 g mieliu 1 a.s. druskos (gal kiek ir daugiau galima buvo ideti) 1 a.s. cukraus 1 v.s. alyvuogiu aliejaus Silto vandens Mieles istirpinau vandeny, viska i bliuda, isminkiau tesla, palikau siek tiek pastoveti (pusvalandi gal) Gavosi 2 dideli ploni padai, per visa bleka orkaites. Man padas visad gaudavosi kietokas, o sikart buvo minkstas ir skanus, net krastai, kur storiau ir ingridientu nera. Tiesa, vienas giminaitis isasikino, kad picos esme yra padaze, kuri tepi ant pado. Keciupo niekad nenaudoju. Dariau sekanciai - pomidoru pasta, druska, pipirai pagal skoni, slakelis alyvuogiu aliejaus, raudoneliai (nemazai), cesnakas (nedaug). Ingridientuis vienai picai dejau ant surio, kitai po suriu - kadangi surio is principo labai daug nemegstu, tai dejau saikingai - esminio skirtumo nepastebejau. Kepiau 14 minuciu 200 laipsniu su ventiliatorium. Skanaus.