Tema: Re: oboliu vynelis
Autorius: 0.5 B
Data: 2011-01-08 19:29:38
bent jau aš darau taip: [kaip tik stebiu viena akim jau beveik nuskaidrejusia 25 l vyno usboną ;)  ]
- kol aktyviai rūgsta, nekišu nagų, nebnt cukraus dapilu,
- kai rūgimas pradeda rimt, pirmas nupylimas [imu šlangą ir nusiurbinėju beveik iki drumzlių dugne]. tada per marlę prafiltruoju, kas liko. Jei rūgštu, dadedu cukraus
- burbuliavimas paaktyvėja, pradeda aktyviau kristi nuosėdos; vynas keičia spalvą [obuolių - tamsėja]
- kai pradeda rimt, antras filtravimas; procedūra analogiška kaip viršuj;
- trečiam cikle vynas visai nuskaidrėja [dabar kaip tik], nusimato beveik nebeburbuliuojant paskutinis nupylimas, o tada grąžinimas į butelį iki jau išpilstymo į bonkes.


"L I N A S" <sprendimas@takas.lt> wrote in message news:iga5ft$jr3$1@trimpas.omnitel.net...
> Ui kak vsio zapuscieno :)
> Visu pirma, tai siulau nupylinet ir vamzdelio lygi leisti iki kol prades 
> kelti drumzles, tada stop.
> Antra, manau, kad biski velu vedint (vedina po kokiu 4-6 savaiciu), bet gal 
> nepakenks keliom valandelem.
> Trecia nuspresk ar jau pakankamai tu hradusu yra (cia jau pagal skoni). Jei 
> mazai, tai dedi cukerio ir atgal bonken palieki savaitei. Jei nepradeda 
> burbuliuot, tai inmeti Restart mieliu (Medeinoj).
> Jei jau tinka ar sulaukus kada bus pakankamas isrugimas tai du variantai: 
> jei skaidrumas tenkina, tai supilstai bonkese ir sandeliuoji, vartoji. Jei 
> netenkina skaidrumas, tai perki nuskaidrintoju is tos pacios Medeinos ir 
> nuskaidrini. O paskum in bonkes.
> Na pataisykit, jei kas ka gudriau zinot.
> 
> "Ostapas" <BertaMarija@gmail.com> wrote in message 
> news:iga3k8$hu5$1@trimpas.omnitel.net...
>> ?prisimineu, kad kažkas rūgsta po stalu :))
>> cukraus kiekio matuoklis rodo kažkiek mažiau nei 0, tai čia jau kaip ir 
>> išrūgę? kas toliau?
>> kaip paprasčiau atskirt nuosėdas? jamt vamzdelį ir siurbt? ale ką siurbt: 
>> vyną ar nuosėdas? :)
>> paskum išvėdinam ir toliau paliekam skaidrėt su rauginimo vamzdeliu? ar 
>> pilstyt ir laikyt kažkur užslėpus?
>> reik ten visokių konservantų kad mieles išžudyt?
>> 
> 
>