bent jau aš darau taip: [kaip tik stebiu viena akim jau beveik nuskaidrejusia 25 l vyno usboną ;) ] - kol aktyviai rūgsta, nekišu nagų, nebnt cukraus dapilu, - kai rūgimas pradeda rimt, pirmas nupylimas [imu šlangą ir nusiurbinėju beveik iki drumzlių dugne]. tada per marlę prafiltruoju, kas liko. Jei rūgštu, dadedu cukraus - burbuliavimas paaktyvėja, pradeda aktyviau kristi nuosėdos; vynas keičia spalvą [obuolių - tamsėja] - kai pradeda rimt, antras filtravimas; procedūra analogiška kaip viršuj; - trečiam cikle vynas visai nuskaidrėja [dabar kaip tik], nusimato beveik nebeburbuliuojant paskutinis nupylimas, o tada grąžinimas į butelį iki jau išpilstymo į bonkes. "L I N A S" <sprendimas@takas.lt> wrote in message news:iga5ft$jr3$1@trimpas.omnitel.net... > Ui kak vsio zapuscieno :) > Visu pirma, tai siulau nupylinet ir vamzdelio lygi leisti iki kol prades > kelti drumzles, tada stop. > Antra, manau, kad biski velu vedint (vedina po kokiu 4-6 savaiciu), bet gal > nepakenks keliom valandelem. > Trecia nuspresk ar jau pakankamai tu hradusu yra (cia jau pagal skoni). Jei > mazai, tai dedi cukerio ir atgal bonken palieki savaitei. Jei nepradeda > burbuliuot, tai inmeti Restart mieliu (Medeinoj). > Jei jau tinka ar sulaukus kada bus pakankamas isrugimas tai du variantai: > jei skaidrumas tenkina, tai supilstai bonkese ir sandeliuoji, vartoji. Jei > netenkina skaidrumas, tai perki nuskaidrintoju is tos pacios Medeinos ir > nuskaidrini. O paskum in bonkes. > Na pataisykit, jei kas ka gudriau zinot. > > "Ostapas" <BertaMarija@gmail.com> wrote in message > news:iga3k8$hu5$1@trimpas.omnitel.net... >> ?prisimineu, kad kažkas rūgsta po stalu :)) >> cukraus kiekio matuoklis rodo kažkiek mažiau nei 0, tai čia jau kaip ir >> išrūgę? kas toliau? >> kaip paprasčiau atskirt nuosėdas? jamt vamzdelį ir siurbt? ale ką siurbt: >> vyną ar nuosėdas? :) >> paskum išvėdinam ir toliau paliekam skaidrėt su rauginimo vamzdeliu? ar >> pilstyt ir laikyt kažkur užslėpus? >> reik ten visokių konservantų kad mieles išžudyt? >> > >