dirbau duonos kepykloj jaunystej. kol duona iskepdavo, ja kokius 4 kartus nupurksdavom vandeniu... "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:ik8319$v2q$1@trimpas.omnitel.net... > Kepant orkaitėj, kad pluta nebūtų labai kieta, yra gerai įdėt karščiui > atsparų dubenį su vandeniu, kad jis garuotų. O po kepimo susukti į drėgną > drobinį rankšluostį. Pluta bus minkšta. > > > On 2011.02.25 12:54, bzik wrote: >> taip, nes ventiliatorius gerai nebent baigiant kept plutelei paskrudint >> >> "blablabla"<blablabla@bla.com> wrote in message >> news:ik80v1$r1p$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki, >>> Snd prisvilo mano pirmas blynas :(. >>> >>> Dariau sekanciai: >>> >>> 100gr linu selenu >>> 100gr saulegrazu. >>> 100gr kvieciu sielenu >>> 800gr kveiciu miltu >>> 200 gr ruginiu miltu >>> 1 litras silto vandens >>> druskos, cukraus >>> >>> sumaisau visus birius produktus , supyliau vandeni, idejau raugo. >>> Palikau >>> 10h pastoveti. Mase pakilo dvigubai. Kepiau 200 C orkaiteje 1.30 h. >>> Rezultatas nuvyle :( isejo kieta pluta ir susmegusi duona. >>> >>> Kas buvo netaip ? >>> >>> Ar gali buti taip jog rezultatas blogas jog kepiau orkaiteje su ijungtu >>> ventiatoriumi ? >>> >