> >O pats rukymas - procesas paprastas iki negaliu, darbo ir demesio daug >>nereikalaujantis. > > del sio teiginio drisciau gincytis... gerai isrukyt mesa reikia moket ir tuo labiau rukant reikia ja priziuret, kad > gerai isruktu. Ne veltui nuo seno sako kaimuose, kad va tas ir tas tai gera isruko, o anas tai iskepa, nedaruko > aitriai isruko ir t.t. Jei cia apie tai kad reikalingas "know-how" - taip, jis netgi labai reikalingas. Bet nieko ten sudetingo - svarbu kokios malkos (90% sekmes), dumo temperatura ir trukme. Dar priklauso kaip rukysi - saltai ar karstai. Jei karstai - tai taip, temperatura/trukme svarbu atitaikyti, nes gali buti ir perkepe, ir zalia. Jei saltai - nu tai kokia ten prieziura - va kaime pas mane rukydavo kumpius/lasinius viska is eiles. Procesas - ryte ikuria zarijas rukykloj, uzmeta gausiai malku, uzdaro duris +- sandariai (kaip rukyklai), ir eina savu darbu dirbti, per visa diena nekreipia demesio. Kita ryta vel tas pats ritualas. Trukme - lasiniams 2 savaites, kumpiams - menesis. Rezultatas labai geras.