Tema: Re: rukyta mesa vilniuje?
Autorius: foxaz
Data: 2011-03-16 16:05:53
>Jei cia apie tai kad reikalingas "know-how" - taip, jis netgi labai 
>reikalingas.

jo. as butent tai ir turejau galvoje.


"Arj" <root@ibm.com> wrote in message 
news:ilqfj1$kap$1@trimpas.omnitel.net...
>
>> >O pats rukymas - procesas paprastas iki negaliu, darbo ir demesio daug
>>>nereikalaujantis.
>>
>> del sio teiginio drisciau gincytis... gerai isrukyt mesa reikia moket ir 
>> tuo labiau rukant reikia ja priziuret, kad gerai isruktu. Ne veltui nuo 
>> seno sako kaimuose, kad va tas ir tas tai gera isruko, o anas tai iskepa, 
>> nedaruko aitriai isruko ir t.t.
>
> Jei cia apie tai kad reikalingas "know-how" - taip, jis netgi labai 
> reikalingas.
> Bet nieko ten sudetingo - svarbu kokios malkos (90% sekmes), dumo 
> temperatura ir trukme.
>
> Dar priklauso kaip rukysi - saltai ar karstai. Jei karstai - tai taip, 
> temperatura/trukme svarbu atitaikyti, nes gali buti ir perkepe, ir zalia.
> Jei saltai - nu tai kokia ten prieziura - va kaime pas mane rukydavo 
> kumpius/lasinius viska is eiles.
> Procesas - ryte ikuria zarijas rukykloj, uzmeta gausiai malku, uzdaro 
> duris +- sandariai (kaip rukyklai), ir eina savu darbu dirbti, per visa 
> diena nekreipia demesio. Kita ryta vel tas pats ritualas. Trukme - 
> lasiniams 2 savaites, kumpiams - menesis. Rezultatas labai geras.
>
>
>
>