Kai pirma karta isgirdau taip pat buvo idomu :) Siaip tai nera ka pasakoti... Gaminamas kaip ir is bet kuriu vaisiu, skonis kiek panasus i figu, idomus. Italai valgo ji su suriais ar mesa, lenkai pertepa tortus, kepa bandeles. Dzemo baze: - zali (butent zali, o ne pusiau geltoni) pomidorai - citrina (sultys ir geltona zievele) - cukrus - kiekis pagal skoni Priedai pagal fantazija arba ir be ju: - vanile, gvazdikeliai, imbieras, kardamonas ir t.t. - chili, balzaminis actas, zoleles, tik cia jau bus arciau chutney Zinau du dzemo virimo budus: 1. pomidorus supjaustyti belekaip, isspausti citrinos sultis, nupjauti geltona citrinos zievele, viska sudeti i puoda, ant dugno ipilti vandens ir troskinti apie 2-3 val., po to pertrinti per sieteli (atsikratome pomidoru zieveles), iberti tiek cukraus, kiek sveria pomidoru tyre (arba pagal skoni), virti kol bus norimos konsistencijos, uzdaryti i stiklainius, pasterizuoti arba ne (jei mazai cukraus, butinai reikia). Priedus prideti arba pirmame etape (pvz. gvazdikelius) arba proceso pabaigoje (pvz. sviezia imbiera). 2. identiskai, tik nereikia gaminti tyres, todel pomidorus is karto reikia smulkiai supjaustyti, iberti cukru ir toliau pagal instrukcija. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:j0s4hp$pmu$1@trimpas.omnitel.net... | Davai,pasakok ta "klasikini" dzemo recepta is pomidoru ! Jauciu kad gimiau | ne tais laikais arba ne toje vietoje,kur buvo valgoma klasika, nes man tai | naujienu naujiena! | | "Dautarte" wrote in message news:j0q013$kr3$1@trimpas.omnitel.net... | Dzemas - tai klasika... |