kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis dalintis nepageidaujama :) Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti 8 šakelės baziliko (tik lapai) 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) 1 arb. š. limečių sulčių 3 kiaušų baltymai 3 valg. š. cukraus 1 žiupsnelis druskos Ruošimas Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min... Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus šaldymo metu suplakti). Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis