Tema: Re: Bazilikų ir limečių ledai
Autorius: Justas
Data: 2011-06-27 21:50:08
na tai taip - laimas.
bet pastaroji labai lietuviskai rase, su nosinemis ir kitais rasmenimis, 
tai nusprendziau vlkk versija pateikt

2011.06.27 19:22, trickyvic rašė:
> Visais laikais ant Lietuvos tas zveris vadinosi laimu ( laimas, laimo
> sultys)visiems kalbantiems apie zalsiais citrinas labai prasau palikite
> kalbajobiskas zamashkes o.gurmanai prieangyje.
>
> Justas wrote:
>> limeciu sultys ir spaudziamos ir blenderiuojama tada, kada jau
>> nebezinai kaip raskazytis ir VOKIECIUOSE pamirsti lietuviu kalba.
>> siaip tai yra zalioji citrina (vokiskai limette), nors ka cia mums
>> runkeliams zinot kaip geriau :)
>>
>> 2011.06.27 15:51, Gipsas rašė:
>>> na ir kas do daiktas tos limeciu sultys?
>>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message
>>> news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis
>>>> dalintis nepageidaujama :)
>>>> Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug
>>>> cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti
>>>>
>>>> 8 šakelės baziliko (tik lapai)
>>>> 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo)
>>>> 1 arb. š. limečių sulčių
>>>> 3 kiaušų baltymai
>>>> 3 valg. š. cukraus
>>>> 1 žiupsnelis druskos
>>>>
>>>> Ruošimas
>>>> Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai
>>>> sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies.
>>>> Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo,
>>>> vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti
>>>> grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi
>>>> sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min...
>>>> Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į
>>>> metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus
>>>> šaldymo metu suplakti).
>>>> Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis
>>>>
>>>>
>>>