na tai taip - laimas. bet pastaroji labai lietuviskai rase, su nosinemis ir kitais rasmenimis, tai nusprendziau vlkk versija pateikt 2011.06.27 19:22, trickyvic rašė: > Visais laikais ant Lietuvos tas zveris vadinosi laimu ( laimas, laimo > sultys)visiems kalbantiems apie zalsiais citrinas labai prasau palikite > kalbajobiskas zamashkes o.gurmanai prieangyje. > > Justas wrote: >> limeciu sultys ir spaudziamos ir blenderiuojama tada, kada jau >> nebezinai kaip raskazytis ir VOKIECIUOSE pamirsti lietuviu kalba. >> siaip tai yra zalioji citrina (vokiskai limette), nors ka cia mums >> runkeliams zinot kaip geriau :) >> >> 2011.06.27 15:51, Gipsas rašė: >>> na ir kas do daiktas tos limeciu sultys? >>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >>> news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net... >>>> kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis >>>> dalintis nepageidaujama :) >>>> Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug >>>> cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti >>>> >>>> 8 šakelės baziliko (tik lapai) >>>> 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) >>>> 1 arb. š. limečių sulčių >>>> 3 kiaušų baltymai >>>> 3 valg. š. cukraus >>>> 1 žiupsnelis druskos >>>> >>>> Ruošimas >>>> Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai >>>> sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. >>>> Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, >>>> vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti >>>> grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi >>>> sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min... >>>> Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į >>>> metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus >>>> šaldymo metu suplakti). >>>> Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis >>>> >>>> >>>