Visais laikais ant Lietuvos tas zveris vadinosi laimu ( laimas, laimo sultys)visiems kalbantiems apie zalsiais citrinas labai prasau palikite kalbajobiskas zamashkes o.gurmanai prieangyje. Justas wrote: > limeciu sultys ir spaudziamos ir blenderiuojama tada, kada jau nebezinai > kaip raskazytis ir VOKIECIUOSE pamirsti lietuviu kalba. > siaip tai yra zalioji citrina (vokiskai limette), nors ka cia mums > runkeliams zinot kaip geriau :) > > 2011.06.27 15:51, Gipsas rašė: >> na ir kas do daiktas tos limeciu sultys? >> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >> news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net... >>> kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis >>> dalintis nepageidaujama :) >>> Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug >>> cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti >>> >>> 8 šakelės baziliko (tik lapai) >>> 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) >>> 1 arb. š. limečių sulčių >>> 3 kiaušų baltymai >>> 3 valg. š. cukraus >>> 1 žiupsnelis druskos >>> >>> Ruošimas >>> Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai >>> sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. >>> Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, >>> vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti >>> grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi >>> sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min... >>> Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į >>> metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus >>> šaldymo metu suplakti). >>> Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis >>> >>> >>