Tema: Re: Bazilikų ir limečių ledai
Autorius: trickyvic
Data: 2011-06-27 19:23:23
Visais laikais ant Lietuvos tas zveris vadinosi laimu ( laimas, laimo 
sultys)visiems kalbantiems apie zalsiais citrinas labai prasau palikite 
kalbajobiskas zamashkes o.gurmanai prieangyje.

Justas wrote:
> limeciu sultys ir spaudziamos ir blenderiuojama tada, kada jau nebezinai 
> kaip raskazytis ir VOKIECIUOSE pamirsti lietuviu kalba.
> siaip tai yra zalioji citrina (vokiskai limette), nors ka cia mums 
> runkeliams zinot kaip geriau :)
> 
> 2011.06.27 15:51, Gipsas rašė:
>> na ir kas do daiktas tos limeciu sultys?
>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message
>> news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net...
>>> kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis
>>> dalintis nepageidaujama :)
>>> Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug
>>> cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti
>>>
>>> 8 šakelės baziliko (tik lapai)
>>> 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo)
>>> 1 arb. š. limečių sulčių
>>> 3 kiaušų baltymai
>>> 3 valg. š. cukraus
>>> 1 žiupsnelis druskos
>>>
>>> Ruošimas
>>> Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai
>>> sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies.
>>> Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo,
>>> vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti
>>> grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi
>>> sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min...
>>> Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į
>>> metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus
>>> šaldymo metu suplakti).
>>> Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis
>>>
>>>
>>