Teko ragauti panasius ledus. Skanu! Vakar drauge pavaisino braskiu granita su raudonu vynu... visai patiko :) Alora, o ar zinai toki bloga: http://www.scoopadventures.com/ Jame daug neiprastu skoniu, gal parvers arba ikveps eksperimentams :) "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net... | kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis dalintis nepageidaujama :) | Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti | | 8 šakelės baziliko (tik lapai) | 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) | 1 arb. š. limečių sulčių | 3 kiaušų baltymai | 3 valg. š. cukraus | 1 žiupsnelis druskos | | Ruošimas | Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. Baltymus | suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti | grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 | min... Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia | kelis kartus šaldymo metu suplakti). | Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis | |