Tema: Re: Bazilikų ir limečių ledai
Autorius: Dautarte
Data: 2011-06-26 09:34:35
Teko ragauti panasius ledus. Skanu!
Vakar drauge pavaisino braskiu granita su raudonu vynu... visai patiko :)

Alora, o ar zinai toki bloga:
http://www.scoopadventures.com/
Jame daug neiprastu skoniu, gal parvers arba ikveps eksperimentams :)


"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net...
| kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis 
dalintis nepageidaujama :)
| Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug 
cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti
|
| 8 šakelės baziliko (tik lapai)
| 250 ml  grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo)
| 1 arb. š. limečių sulčių
| 3 kiaušų baltymai
| 3 valg. š. cukraus
| 1 žiupsnelis druskos
|
| Ruošimas
| Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai sublenderiuoti, 
perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. Baltymus
| suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, vienžo, ne 
ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti
| grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi 
sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5
| min... Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba 
į metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia
| kelis kartus šaldymo metu suplakti).
| Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis
|
|