O negeriau butu naudoti tryni vietoje baltymo, manding nuo baltymo ledai kieti bus. ALORA wrote: > kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis > dalintis nepageidaujama :) > Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug > cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti > > 8 šakelės baziliko (tik lapai) > 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) > 1 arb. š. limečių sulčių > 3 kiaušų baltymai > 3 valg. š. cukraus > 1 žiupsnelis druskos > > Ruošimas > Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai > sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. > Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, > vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti > grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi > sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min... > Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į > metalinį indą ir į šaldiklį. Antruoju atveju reikia kelis kartus šaldymo > metu suplakti). > Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis > >