o, gera idėja, ačiū. Šokoladą aš apskritai naudoju ir vartoju tik konditerinį, 80 apsukų "prabegom" <aaa@mail.lt> wrote in message news:iud6f2$v0c$1@trimpas.omnitel.net... > va cia isbandytas receptas, jame butu galima sunaudoti likusius trynius: > > http://aj-receptai.blogspot.com/2011/05/sokoladiniai-ledai.html > > Tik sokolada butina juoda kartuji, skanu. > > > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net... >> kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis dalintis nepageidaujama :) >> Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti >> >> 8 šakelės baziliko (tik lapai) >> 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) >> 1 arb. š. limečių sulčių >> 3 kiaušų baltymai >> 3 valg. š. cukraus >> 1 žiupsnelis druskos >> >> Ruošimas >> Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai sublenderiuoti, perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. >> Baltymus suplakti su cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, vienžo, ne ant verdančio), kol gausis standžios putos. >> Supilti grietinėlę su baziliku, vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi sutirštėti. Tai gan prailgo, bet į laiką >> nepažiūrėjau - gal 5 min... Svarbu, kad neužvirtų. Tada atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į metalinį indą ir į šaldiklį. >> Antruoju atveju reikia kelis kartus šaldymo metu suplakti). >> Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis >> >> > >