Čia dar toks tingusis variantas, baziliko-vanilinių ledų derinio testavimui ;) http://www.zaidimuaikstele.lt/2011/07/vaniliniai-baziliku-ledai.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+zaidimuaikstele+%28%C5%BEaidim%C5%B3+aik%C5%A1tel%C4%97%29 "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:iu4eqv$3pn$1@trimpas.omnitel.net... > kaip supratau, ledai gurmanų nelabai domina arba tokiomis paslaptimis > dalintis nepageidaujama :) > Ale aš, kaip negurmanė, pasidalinsiu. Isterikams, negalintiems be daug > cukraus ar smetoninių bobutės pyragų, neskaityti > > 8 šakelės baziliko (tik lapai) > 250 ml grietinėlės (ne mažiau 30 proc. riebumo) > 1 arb. š. limečių sulčių > 3 kiaušų baltymai > 3 valg. š. cukraus > 1 žiupsnelis druskos > > Ruošimas > Grietinėlę su baziliko lapeliais ir limečių sultimis gerai sublenderiuoti, > perkošti. Užvirinti ir iškart nuimti nuo ugnies. Baltymus suplakti su > cukrumi ant vandens vonelės (vidutinio karštumo, vienžo, ne ant > verdančio), kol gausis standžios putos. Supilti grietinėlę su baziliku, > vėl pakaitinti - nuolat maišant. masė turi sutirštėti. Tai gan prailgo, > bet į laiką nepažiūrėjau - gal 5 min... Svarbu, kad neužvirtų. Tada > atvėsinti ir supilti į ledų mašiną arba į metalinį indą ir į šaldiklį. > Antruoju atveju reikia kelis kartus šaldymo metu suplakti). > Valdomi su balzamiku palaistytomis braškėmis > >