Tema: Re: zneprinoke pomidorai
Autorius: Hertz
Data: 2011-07-31 23:13:43
As dariau ir dabar darau:
    betkokie pomidorai, netgi dejau tokius su pagedusiais sonais, aisku 
viska negera ispjausciau.
    Marinatas: 1l vandens, po du sauskstus druskos ir cukraus, 3 - 4 
saukstai acto, garstyciu grudeliai (is tikruju tinka misinys agurku 
marinavimui).
Sudedu pomidorus i 0.5 - 1l stiklainius uzpilu karstu marinatu ir po to 
neuzsuktus kaitinu apie 10 - 15 min karstame vandenyje, na toks kuris netoli 
virimo bet neverda ir po to uzsuku dangtelius. Man labiau prie sirdies 
stiklainiais su uzsukamais dangteliais (kartais naudoju senus, aisku jei jie 
nesurudije ir tiesus)
Niekada nebuvo problemu sulaikymusi, nei vienas per visa gamyos istorija 
neatsidare savaime (is taupumo uzsukinejau netgi naudotais dangteliais), 
vienas stiklainis uzsiliko net 2 metus, atidarius pomidorai buvo super.

Galiu pasakyti kad ne visiem zali pomidorai patinka, gal reiktu juos 
panokinti bent jau iki geltonumo.

"Povilas"  parašė naujienų news:j0pmt1$d19$1@trimpas.omnitel.net...

Nenoriu laukti kol jie prinoks ant krumu, nes krumu sakos jau pradeda luzti
nuo ju gausybes,tai sumasciau,kad reiketu kaip nors juos uzkonservuoti.Butu
malonu isgirsti istorijos patikrintus receptus.