As dariau ir dabar darau: betkokie pomidorai, netgi dejau tokius su pagedusiais sonais, aisku viska negera ispjausciau. Marinatas: 1l vandens, po du sauskstus druskos ir cukraus, 3 - 4 saukstai acto, garstyciu grudeliai (is tikruju tinka misinys agurku marinavimui). Sudedu pomidorus i 0.5 - 1l stiklainius uzpilu karstu marinatu ir po to neuzsuktus kaitinu apie 10 - 15 min karstame vandenyje, na toks kuris netoli virimo bet neverda ir po to uzsuku dangtelius. Man labiau prie sirdies stiklainiais su uzsukamais dangteliais (kartais naudoju senus, aisku jei jie nesurudije ir tiesus) Niekada nebuvo problemu sulaikymusi, nei vienas per visa gamyos istorija neatsidare savaime (is taupumo uzsukinejau netgi naudotais dangteliais), vienas stiklainis uzsiliko net 2 metus, atidarius pomidorai buvo super. Galiu pasakyti kad ne visiem zali pomidorai patinka, gal reiktu juos panokinti bent jau iki geltonumo. "Povilas" parašė naujienų news:j0pmt1$d19$1@trimpas.omnitel.net... Nenoriu laukti kol jie prinoks ant krumu, nes krumu sakos jau pradeda luzti nuo ju gausybes,tai sumasciau,kad reiketu kaip nors juos uzkonservuoti.Butu malonu isgirsti istorijos patikrintus receptus.