tas garu puodas sultim dar yra zjb kad su juo sviesios sultys gaunasis :) jei dar vitamino C imetus, tai ir beveik skaidrios buna :) Bet zaidimo daug, ir sulciu iseiga "per karta" nestebuklinga. Jei oboutliai "savi" ir ju daug - geriau spaust "tradiciskai". Saip kas del smulkinimo, tai gali kur paieskoti gal kas kaime kur praduoda buroku smulkinimo aparata - nerealus reikalas. Kaime toks yra senovinis - tai obuolius galima pilti maisais be pertraukos, tik spek maisus kilnoti. Nu sioks toks minusas kad stambokai susmulkina - taip kaip stambia burokine tarka, bet kai obuoliu trukumo sezono metu nera, tai px, vistiek dauguma supuna. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:j4ps5s$a4c$1@trimpas.omnitel.net... > mama darydavo per visagalį triaukštį puodą. Nerealios obuolių sultys > gaudavosi. Bet pjaustyt, spėju, irgi reikėdavo > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:j4hn0v$sm6$1@trimpas.omnitel.net... >> Yra obelis, kurios derliu reikia skubiai sunaudot. Zuravinkos pliusas, >> kad variklis net neuzkaista, bet minusas siaura anga (daug laiko >> sugaistama pjaustant) ir salyginai didelis sulciu kiekis isspaudose. >> Seniau vaziuodavom kaiman ir su presu per pusdieni desimtis litru >> pasidarydavom. Bet kai medis vietoj, kam derliu pudyt :) Ar is nelabai >> brangiu yra kas nors tinkamo tokiai funkcijai? >