o viena obelis skaitosi daug? :) kažko abejoju, ar ten maišais obuolius smulkinti reikia. Sakyčiau, tradiciškai galima jau išspaustų sulčių pas ūkinyką nusipirkt, o su nuosava viena obelim galima ir pažaisti, jei elementariai valgyti jau nebelenda. Jou, sultys buvo skaidrios. Chemijos tėvai nedėdavo, bet kartais įmesdavo kelis svarainius, tai priduodavo savotišką skonio akcentą. dėl išeigos nežinau, bet obuolių metu tai nebūdavo aktualu, greičiau atvirkščiai :) 100 metų šviežio obuolio nevalgiau... "Arj" <root@ibm.com> wrote in message news:j4ptob$ce8$1@trimpas.omnitel.net... > tas garu puodas sultim dar yra zjb kad su juo sviesios sultys gaunasis :) > jei dar vitamino C imetus, tai ir beveik skaidrios buna :) > Bet zaidimo daug, ir sulciu iseiga "per karta" nestebuklinga. > Jei oboutliai "savi" ir ju daug - geriau spaust "tradiciskai". > > Saip kas del smulkinimo, tai gali kur paieskoti gal kas kaime kur praduoda buroku smulkinimo aparata - nerealus reikalas. > Kaime toks yra senovinis - tai obuolius galima pilti maisais be pertraukos, tik spek maisus kilnoti. > Nu sioks toks minusas kad stambokai susmulkina - taip kaip stambia burokine tarka, bet kai obuoliu trukumo sezono metu nera, tai > px, vistiek dauguma supuna.