Tema: Re: sulciaspaude > nei stiklinei sulciu
Autorius: Arj
Data: 2011-09-14 14:24:40
nuo vienos obels, jei ne zemauge, tai 300kg obouliu kasmet pririnkti realu. 
Gerais metais - ir daugiau.
Tas mazdaug atitinka ~10 maisu obouliu, arba 100-200 litru gatavu sulciu.
O lietuvoj neteko matyti kad koks ukininkas sultis pardavinetu. Jei nori, 
paprasciau su kuo nors susitarti kad duotu pasirinkti, ar paciam per 
negyvenamas/buvusias sodybas pravaziuoti - kur toliau i provincija, tokiu 
pilna.
Tiketis kad kas pririnktu - sunku, nes buna 2 krastutiniai poziurai - ka ten 
del poros litu nugara lenkti, geriau tegu supuna" arba "ok, be problemu, 
maisas obouliu 50Lt".


"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:j4q08i$ga9$1@trimpas.omnitel.net...
>o viena obelis skaitosi daug? :) kažko abejoju, ar ten maišais obuolius 
>smulkinti reikia. Sakyčiau, tradiciškai galima jau išspaustų sulčių pas 
>ūkinyką nusipirkt, o su nuosava viena obelim galima ir pažaisti, jei 
>elementariai valgyti jau nebelenda.
>
> Jou, sultys buvo skaidrios. Chemijos tėvai nedėdavo, bet kartais įmesdavo 
> kelis svarainius, tai priduodavo savotišką skonio akcentą. dėl išeigos 
> nežinau, bet obuolių metu tai nebūdavo aktualu, greičiau atvirkščiai :)
>
> 100 metų šviežio obuolio nevalgiau...
>
> "Arj" <root@ibm.com> wrote in message 
> news:j4ptob$ce8$1@trimpas.omnitel.net...
>> tas garu puodas sultim dar yra zjb kad su juo sviesios sultys gaunasis :)
>> jei dar vitamino C imetus, tai ir beveik skaidrios buna :)
>> Bet zaidimo daug, ir sulciu iseiga "per karta" nestebuklinga.
>> Jei oboutliai "savi" ir ju daug - geriau spaust "tradiciskai".
>>
>> Saip kas del smulkinimo, tai gali kur paieskoti gal kas kaime kur 
>> praduoda buroku smulkinimo aparata - nerealus reikalas.
>> Kaime toks yra senovinis - tai obuolius galima pilti maisais be 
>> pertraukos, tik spek maisus kilnoti.
>> Nu sioks toks minusas kad stambokai susmulkina - taip kaip stambia 
>> burokine tarka, bet kai obuoliu trukumo sezono metu nera, tai px, vistiek 
>> dauguma supuna.
>
>