nuo vienos obels, jei ne zemauge, tai 300kg obouliu kasmet pririnkti realu. Gerais metais - ir daugiau. Tas mazdaug atitinka ~10 maisu obouliu, arba 100-200 litru gatavu sulciu. O lietuvoj neteko matyti kad koks ukininkas sultis pardavinetu. Jei nori, paprasciau su kuo nors susitarti kad duotu pasirinkti, ar paciam per negyvenamas/buvusias sodybas pravaziuoti - kur toliau i provincija, tokiu pilna. Tiketis kad kas pririnktu - sunku, nes buna 2 krastutiniai poziurai - ka ten del poros litu nugara lenkti, geriau tegu supuna" arba "ok, be problemu, maisas obouliu 50Lt". "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:j4q08i$ga9$1@trimpas.omnitel.net... >o viena obelis skaitosi daug? :) kažko abejoju, ar ten maišais obuolius >smulkinti reikia. Sakyčiau, tradiciškai galima jau išspaustų sulčių pas >ūkinyką nusipirkt, o su nuosava viena obelim galima ir pažaisti, jei >elementariai valgyti jau nebelenda. > > Jou, sultys buvo skaidrios. Chemijos tėvai nedėdavo, bet kartais įmesdavo > kelis svarainius, tai priduodavo savotišką skonio akcentą. dėl išeigos > nežinau, bet obuolių metu tai nebūdavo aktualu, greičiau atvirkščiai :) > > 100 metų šviežio obuolio nevalgiau... > > "Arj" <root@ibm.com> wrote in message > news:j4ptob$ce8$1@trimpas.omnitel.net... >> tas garu puodas sultim dar yra zjb kad su juo sviesios sultys gaunasis :) >> jei dar vitamino C imetus, tai ir beveik skaidrios buna :) >> Bet zaidimo daug, ir sulciu iseiga "per karta" nestebuklinga. >> Jei oboutliai "savi" ir ju daug - geriau spaust "tradiciskai". >> >> Saip kas del smulkinimo, tai gali kur paieskoti gal kas kaime kur >> praduoda buroku smulkinimo aparata - nerealus reikalas. >> Kaime toks yra senovinis - tai obuolius galima pilti maisais be >> pertraukos, tik spek maisus kilnoti. >> Nu sioks toks minusas kad stambokai susmulkina - taip kaip stambia >> burokine tarka, bet kai obuoliu trukumo sezono metu nera, tai px, vistiek >> dauguma supuna. > >