sava kuryba? :)) + -- Tomas "Ignas" <ignasvp_trinti_@takas.elte> wrote in message news:j5g5qv$tdo$1@trimpas.omnitel.net... > oooo, pomidoras... Viena lengviausiai ir labiausiai fantazijai > pasiduodanciu darzoviu! Pradziai rekomenduoju net pradedanciai namu > seimininkei iveikiama recepta: pomidora pjaustome skiltelemis, imame > duonos rieke, ant jos tepam sviesto (ne per daug), tada desros, kandam ta > duona su desra, uzsikandam pomidoru. Kitas labai paplites liaudyje > receptas - panasus i si, bet pomidora pjaustome riekelemis ir viena > riekele uzdedame ant desros. > > Daug galima prirasyt apie tuos pomidorus, paminesiu dar viena recepta. Jam > reikes keleto vidutinio dydzio pomidoru. Taigi pomidorus nuplauname, > nusausiname, sudedame i lekste. Tada atidarome saldytuva, lekste su > pomidorais dedame i vidu, is saldytuvo isimame buteli alaus ir atidarome. > Geriame atsaldyta. > > Dar vienas is gausybes receptu, liaudyje zinomas Laukneselio pavadinimu. > Imame pomidorus (reikes didesnio kiekio), jais maitiname kiaule. Jai > uzaugus, skerdziame, prideje prieskoniu raugiame sprandines saslyka. > Saslyka geriausia kepti suverus ant iesmu virs karstu zariju, patiekiant > kartu su pjaustytu pomidoru salotomis (su salyga, jei liko pomidoru, be > abejo). > > Jau net ir labiausiai uzkietejusiems skeptikams turejo paaisketi, kad nera > tokio budo, kuriuo nebutu imanoma paruosti pomidoru. Jei kuri vakara > norite pradziuginti save, vel i pagalba ateis si ivairiapuse darzove. > Imame maiseli pomidoru ir buteli vyno, spalva - pagal nuoziura. Su > pomidorais ir vynu einame pas kaimyne pasiskolinti druskos, pamojuojame > jai pries akis maiseliu su pomidorais. Tada pisame kaimyne gerdami vyna, o > pomidorai, padeti ant stalo, tuo metu puosia kambari ir suteikia jam > sventisko jaukumo. > > Taigi skanaus ir sekmes! > > > "rk" <rk@email.lt> wrote in message > news:j5aj7e$ct3$1@trimpas.omnitel.net... >> Rekomenduokti kokių receptų su šviežiais pomidorais. Sriubų išbandyta >> daug, norėtusi iš likusių dar ką skanaus pasigamint :)