On Thu, 01 Mar 2012 15:20:22 +0200, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote: > girdėjau pletkus (iš britų mogslinykų srities), kad riebaluose esančios > nesočiosios riebalinės rūgštys kaitinamos virsta kancerogenais.. Ta > prasme, tas aliejus, kuris yra labai sveikas valgyti neapdorotas > karščiu, visiškai nesveikas, kai jis kaitinamas. Nežinau, ar tiesa Žinau, kad ateis essas ir išjuoks mane, bet aš taip pat girdėjau, kad britų mokslininkai nesočiąsias riebalines rūgštis dar skirsto į mononesočiąsias ir polinesočiąsias. Tai va pirmas galima kaitinti ir nieko joms nesidaro, o antrų kaitinti negalima. Alyvų aliejuje daugiausia pirmųjų, o tarkim rapsų aliejuj - antrųjų. Dėl to ant alyvuogių aliejaus galima kepti, o ant rapsų - nerekomenduotina.