2012-03-06 11:52, Tomas rašė: > On Thu, 01 Mar 2012 15:20:22 +0200, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote: > >> girdėjau pletkus (iš britų mogslinykų srities), kad riebaluose >> esančios nesočiosios riebalinės rūgštys kaitinamos virsta >> kancerogenais. Ta prasme, tas aliejus, kuris yra labai sveikas valgyti >> neapdorotas karščiu, visiškai nesveikas, kai jis kaitinamas. Nežinau, >> ar tiesa > > Žinau, kad ateis essas ir išjuoks mane, bet aš taip pat girdėjau, kad Kazi kodel turetau? Truputi juokingi tik tie "britu mokslininkai", o kitkas gal net labai gali but tiesa. Nesu maisto technologas ir vezio tyrimais neuzsiimu > britų mokslininkai nesočiąsias riebalines rūgštis dar skirsto į > mononesočiąsias ir polinesočiąsias. Tai va pirmas galima kaitinti ir > nieko joms nesidaro, o antrų kaitinti negalima. Alyvų aliejuje > daugiausia pirmųjų, o tarkim rapsų aliejuj - antrųjų. Dėl to ant > alyvuogių aliejaus galima kepti, o ant rapsų - nerekomenduotina. Is organines chemijos puses makes sense S.